(φόρμα διαμ. 28-30εκ. με τρύπα στη μέση)
540γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1κ.γ. σόδα
3 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (βλ.παρακάτω)
4 αυγά
240γρ. μαύρη ζάχαρη
150γρ. μέλι
250γρ. βούτυρο
300γρ. γάλα
200γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά για μείγμα μπαχαρικών:
4κ.γ. κανέλα
4κ.γ. τζίντζερ
3κ.γ. κάρδαμο
3κ.γ. γαρύφαλλο
1) Αρχικά ανακατεύετε σε ένα βαζάκι τα μπαχαρικά για να προκύψει ένα μείγμα.
2) Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ.
3) Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αποσύρετε μόλις λιώσει.
4) Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα και μπαχαρικά).
5) Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν (περίπου 5’).
6) Μόλις αφρατέψουν χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μέλι και το βούτυρο.
7) Συνεχίζετε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού . Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
8) Ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα (ή όπου ψήνετε εσείς τα κέικ) για 55-65’. Στα 55’ θα ελέγξετε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο, διαφορετικά αφήνετε μερικά λεπτά ακόμα και ελέγχετε ξανά. Το ψήσιμο εξαρτάται από τον κάθε φούρνο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr