Follow us

Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει πανεύκολο σοκολατένιο κέικ! Plus: Δεν περιέχει αυγά, γάλα, βούτυρο!

Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά
Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά
Τα κέικ μου αρέσουν όταν ξεφεύγουν λίγο από τα συνηθισμένα. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει είτε με τη γεύση είτε με την εμφάνισή τους. Στο σημερινό ποστ θα έλεγα ότι έχει να κάνει και με τα δύο!
Πρώτον αυτό το ροζ γλάσο με τις πολύχρωμες τρούφες σε κάνει να θες να το φας! Έστω σου ανοίγει την όρεξη!
Και όσο για τη γεύση, έχει την ιδιαιτερότητα να μην περιέχει αυγά, βούτυρο, γάλα!
Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά - εικόνα 2
Ένα ακόμα "συν" είναι ότι πρόκειται για ένα κέικ ζουμερό! Ειδικά όταν το δοκιμάσετε αφού έχει κρυώσει. Και όπως θα διαπιστώσετε πολύ εύκολο!
Το εννοώ, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε τα στερεά υλικά με τα υγρά! Και αυτό εγώ το κάνω απλά με έναν αυγοδάρτη, άρα ούτε καν μίξερ!
Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά - εικόνα 3
Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά - εικόνα 4
Υλικά για μια φόρμα του κέικ
(διαμ. 24-28εκ)
3 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
6 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή καρύδας
2/3 κούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κουτ. γλυκού ξίδι
2 κούπες νερό
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ.
Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο (αφού το κοσκινίσετε), το μπέικιν, τη σόδα και τις βανίλες.
Ρίχνετε τα υγρά: ηλιέλαιο, νερό, ξίδι και εσάνς που επιλέξατε.
Ανακατεύετε με αυγοδάρτη καλά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε 50-60'. Ελέγχετε στα 45' με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή, αν δεν βγαίνει αφήνετε άλλα λίγα λεπτά και ελέγχετε ξανά.
Αφήνετε πολύ καλά να κρυώσει και μετά βάζετε το γλασο.
Για το γλάσο:
2 κούπες άχνη ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας νερό
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ βάζετε την άχνη και ρίχνετε λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με κουτάλι. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό, αλλά πρέπει να προσέχετε να βγει σφιχτό το γλάσο, γιατί αν είναι πολύ αραιό θα "τρέχει" από την επφάνεια του κέικ. Ρίχνετε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει το χρώμα που θέλετε.
Με κουτάλι το βάζετε πάνω στο κέικ και πασπαλίζετε με τρούφα.
Φιλιά!
Αθηνά
Love to Cook: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ