Blogs : LOVE TO COOK21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2015

Love to Cook: Τι μπορείς να φτιάξεις με την καστανή και μαύρη ζάχαρη

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου, μας ενημερώνει για την καστανή και μαύρη ζάχαρη. Plus: Δες συνταγές πού μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.

Η μαύρη ζάχαρη συγκεντρώνει περισσότερη μελάσα από την καστανή ζάχαρη γιατί δεν υφίσταται εκτεταμένη επεξεργασία ώστε να απαλλαγεί από αυτήν όπως συμβαίνει με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Η μελάσα του ζαχαρότευτλου αποτελεί το τελικό παραπροϊόν από τη διαδικασία καθαρισμού της ζάχαρης. Έχει σκούρο καστανό χρώμα και γλυκόπικρη γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα καραμέλας.

Η χρήση της μαύρης ζάχαρης στα κέικ ή στα μπισκότα, δίνει πιο μαστιχωτή υφή και καραμελένια γεύση.
Επίσης και η χρήση της μαλακής καστανής ζάχαρης μπορεί να δώσει μαστιχωτή υφή σε μπισκότα. Αν τα ίδια μπισκότα τα φτιάξετε μόνο με λευκή ζάχαρη, θα διαπιστώσετε ότι γίνονται τραγανά. Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ.
Η μαύρη ζάχαρη : Πρόκειται στην ουσία για έναν συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η προσθήκη της μελάσας μπορεί να γίνει και με 2 διαδοχικές χημικές διαδικασίες, κάτι που σημαίνει ότι η μαύρη ζάχαρη δεν είναι πάντοτε η λιγότερο ακατέργαστη. Είναι περισσότερο αρωματική λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας μελάσας που περιέχει, ενώ έχει και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης. Παρόλα αυτά οι θερμίδες της είναι σχεδόν ίδιες με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
Στο παρακάτω κέικ χρησιμοποίησα και καστανή ζάχαρη (μείωσα την ποσότητα της λευκής). Θα δείτε όλη τη συνταγή βήμα βήμα στο βιντεάκι εδώ.
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τα παρακάτω μάφινς, με γέμιση καρύδια και καστανή ζάχαρη. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με μαύρη. Η συνταγή εδώ.
Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε κι άλλες προτάσεις!

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ LOVE TO COOK

LOVE TO COOK25 Ιουνίου 2015

Love to Cook: Γαριδομακαρονάδα!

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου(sugarbuzz.gr) μας ετοιμάζει λαχταριστή γαριδομακαρονάδα! Plus: Το Σάββατο σε περιμένει σε παρουσίαση των βιβλίων της!

LOVE TO COOK17 Ιουνίου 2015

Love to Cook: Λιγκουίνι με φέτα, λεμόνι & μαντζουράνα

Στο σημερινό Love to Cook η Αθηνά Πάνου sugarbuzz.gr) μας ετοιμάζει μια πανεύκολη και ιδιαίτερη μακαρονάδα με λεμόνι, μαντζουράνα και φέτα! Plus: Επιπλέον προτάσεις!

LOVE TO COOK28 Μαΐου 2015

Love to Cook: Προτάσεις για νόστιμο και υγιεινό πρωινό

Στο σημερινό Love to Cook η Αθηνά Πάνου, μας δίνει προτάσεις για νόστιμο και υγιεινό πρωινό!

LOVE TO COOK14 Μαΐου 2015

Love to Cook: Υγιεινοί ρεβυθοκεφτέδες στο φούρνο

Στο σημερινό Love to Cook η Αθηνά Πάνου μας ετοιμάζει υγιεινούς ρεβυθοκεφτέδες-σαν φαλάφελ στο φούρνο!

Best of network