Follow us

Οι καλύτερες τροφές για δυνατά μαλλιά και νύχια που δεν σπάνε

Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις 10 πιο δημοφιλείς τροφές αντιγήρανσης που πρέπει να υπάρχουν στην διατροφή σου

Η ιατρός βιοπαθολόγος Δρ. Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις τροφές που χρειάζονται τα νύχια και τα μαλλιά σου

μαλλιά. άνοιξη, ψυχολογία

Σίγουρα γνωρίζεις τη φράση , «Είμαστε ότι τρώμε» κάτι που αντανακλάται στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα σου. Παρακάτω θα βρεις τις 4 τροφές που θα ενισχύσουν τα μαλλιά και τα νύχια σου

Οι 4 τροφές που χρειάζονται τα μαλλιά και τα νύχια

#1. Πιπεριές - Για νύχια που ξεφλουδίζουν και σπάνε

Οι πιπεριές έχουν υψηλά ποσοστά νερού. Μια μεγάλη πιπεριά καλύπτει τον οργανισμό σε νερό, όπως ένα ποτήρι νερό. Γι’ αυτό το λόγο οι πιπεριές βοηθούν ώστε να διατηρηθει το δέρμα και τα νύχια ενυδατωμένα. Επίσης τα νύχια έχουν κατά βάση 16% νερό, εάν αυτό το ποσοστό μειωθεί τότε υπάρχει ευθραυστότητα και τα νύχια ξεφλουδίζουν. Επιπλέον, οι πιπεριές περιέχουν αρκετή βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση μυκητιασικών λοιμώξεων, οι οποίες λοιμώξεις μερικές φορές μπορεί να επηρεάσουν και τα νύχια.

Διατροφή ενάντια στην κυτταρίτιδα | Ποιες είναι οι αιτίες και οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα

#2. Βρώμη - Για τις άσπρες κηλίδες που εμφανίζονται στα νύχια

Οι άσπρες κηλίδες προμηνύουν ότι έχεις έλλειψη βιταμίνης Ε. Βάλε στο διαιτολόγιό σου τη βρώμη, καταναλώνοντας την για πρωινό με γάλα, σαν porridge. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην καλή υγεία των νυχιών σου ,διατηρώντας τα δυνατά και υγιή. Επίσης η βρώμη περιέχει σίδηρο δημιουργώντας προστασία στα νύχια που είναι λεπτά και σπάνε εύκολα.

#3. Κολοκυθόσποροι - Για απαλά και λαμπερά μαλλιά

Εκτός από εξαιρετικό σνακ, οι κολοκυθόσποροι αποτελούν και εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά σου. Περιέχουν μεγάλα ποσοστά σιδήρου, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη της τρίχας, με αποτέλεσμα τη μείωση της τριχόπτωσης. Η πρωτεΐνη που περιέχεται στους κολοκυθόσπορους βοηθά στην διατήρηση της κερατίνης, συστατικό της τρίχας που κάνει τα μαλλιά περισσότερο λαμπερά.

Εάν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αλλά φαίνονται φθαρμένα στην άκρη και σπάνε, τότε ο ψευδάργυρος θα βοηθήσει τον θύλακα της τρίχας.

#4. Καρύδια - Για πλούσιο χρώμα στα μαλλιά

Εάν το χρώμα τον μαλλιών σου είναι θαμπό και ξεθωριασμένο, βάλε μερικά καρύδια στην διατροφή σου. Τα καρύδια περιέχουν χαλκό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη ενισχύει το χρώμα στα μαλλιά και τα βοηθά να παραμείνουν λαμπερά. Επίσης τα καρύδια βοηθούν στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ