Follow us

"Όταν ακούσαμε τη διάγνωση ήταν ένα τεράστιο σοκ..." | Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για τον αυτισμό της κόρης του

"Δεν ήξερα καν τι είναι ο αυτισμός...". είπε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Δημήτρη Παπανικολάου, Έλια Παπαηλίου.

MissBloom TEAM
Δημήτρης Παπανικολάου NDP

Συνέντευξη στην εκπομπή "Είμαστε Μαζί" παραχώρησε πριν από λίγες μέρες ο Δημήτρης Παπανικολάου και η σύζυγός του, Έλια Παπαηλίου. Οι δυο τους μίλησαν στην Ελίνα Παπίλα για την κόρη τους και το φάσμα αυτισμού στο οποίο κινείται, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως όταν έγινε η διάγνωση έπαθαν σοκ.

Άρια Παπανικολάου | Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου μιλά πρώτη φορά για το φάσμα του αυτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Πιο αναλυτικά, η Άρια Παπανικολάου διαγνώστηκε με αυτιστική διαταραχή στην ηλικία των 3 ετών με τη μητέρα της, Έλια, να παραδέχεται πως τότε "έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της". Η ίδια μάλιστα σημείωσε πως δεν γνώριζε τι σημαίνει αυτισμός ενώ δεν υπήρχε κανείς δίπλα της για να της πει τι πρέπει να κάνει.

"Όταν ακούσαμε τη διάγνωση ήταν ένα τεράστιο σοκ, κι εγώ προσωπικά την αμφισβήτησα. Η Άρια ήταν ένα πολύ γελαστό παιδάκι, πήγαινε στις κούνιες με τα άλλα παιδιά, έπαιζαν. Το ότι δεν μιλούσε καλά δεν ήξερα ότι μπορεί να σημαίνει αυτισμό. Δεν ήξερα καν τι είναι ο αυτισμός."

"Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, πήγαμε αμέσως και αλλού για διάγνωση, για να το επιβεβαιώσουμε. Αφού το επιβεβαιώσαμε, το αποδέχθηκα και εκεί, βέβαια, ξεκινάει ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Δεν είχα ένα manual, έναν μπούσουλα να ακολουθήσω, ούτε υπήρχε κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω.", δήλωσε η Έλια Παπαηλίου.

Δες το σχετικό απόσπασμα :

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ