Follow us

Ελιάνα Χρυσικοπούλου | "Τσίρκο, καρναβάλι, όπως θέλετε πείτε το, το Pride επί της ουσίας είναι μια εξέγερση"

Όλα όσα είπε η δημοσιογράφος για την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στα social media με αφορμή το Athens Pride.

MissBloom TEAM
Ελιάνα Χρυσικοπούλου Instagram

Ένα σχόλιο για το Athens Pride θέλησε να κάνει η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε με αφορμή την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στα social media λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κριτική "λέει" περισσότερα για αυτόν που την κάνει σε σχέση με αυτόν στον οποίο αναφέρεται.

"Μαμά σημαίνει συναισθήματα στον υπερθετικό βαθμό": Η cool μαμά, Ελιάνα Χρυσικοπούλου, μας περιγράφει το πιο αστείο ψέμα που έχει πει στα παιδιά της και τη μέρα που θα ήθελε να ξαναζήσει μαζί τους

Ειδικότερα, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα από το οποίο πήρε θέση για όλα τα ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια που υπήρξαν αναφορικά με το Athens Pride που έγινε στην Αθήνα το προηγούμενο Σάββατο. Η ίδια υπογράμμισε πως θεωρεί την παρέλαση αυτή απαραίτητη ενώ την χαρακτήρισε εξέγερση και ευχήθηκε να γίνει σύντομα περιττή.

"Το ανεβάζω και σε post, αφενός γιατί από την ώρα που το ανέβασα σε story δεν προλαβαίνω να απαντάω στα DMs, αφετέρου γιατί για το συγκεκριμένο θέμα καλό είναι ο διάλογος να γίνεται δημόσια, για να ξέρουμε που βρισκόμαστε: εγώ, για παράδειγμα, πιστεύω πως το Pride είναι απαραίτητο, κάποιος άλλος το βρίσκει περιττό και κάποιος τρίτος (που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στα σχόλια, πάντα εμφανίζονται) "εξηγεί" (με τον τρόπο που εκφράζεται για μια μερίδα συνανθρώπων μας) στον δεύτερο γιατί το Pride δεν είναι (ακόμα) περιττό. Μακάρι να φτάσει σύντομα η μέρα που θα είναι περιττό: θα είναι η μέρα που ο σεβασμός και η ισότητα θα έχουν πραγματικά κατακτηθεί.

Τσίρκο, καρναβάλι, όπως θέλετε πείτε το, το Pride επί της ουσίας είναι μια εξέγερση. Και επειδή παίζει πολύ η λέξη "πρόκληση" σχετικά με το pride, να θυμίσουμε απλά πως τους ανθρώπους αυτούς τόσα χρόνια άλλοι συνάνθρωποι μας προκλητικά τους βρίζουν χυδαία, προκλητικά τους φτύνουν στο δρόμο, προκλητικά τους πετάνε πέτρες και αντικείμενα, προκλητικά δεν τους προσλαμβάνουν σε δουλειές, προκλητικά μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν από την πολυκατοικία, προκλητικά τους σατιρίζουν στις επιθεωρήσεις, προκλητικά τους διώχνουν οι γονείς από τα σπίτια τους, προκλητικά καταψηφίζουν στην Βουλή τα δικαιώματα τους, προκλητικά τους σκοτώνουν - και η λίστα δεν έχει τέλος. Δεν λέω πως το κάνεις εσύ προσωπικά αυτό (εσύ που διαβάζεις αυτό το σχόλιο) λέω πως γίνεται, συστηματικά, από τεράστιο μέρος της κοινωνίας εδώ και δεκαετίες, είτε το δέχεσαι, είτε όχι. Όποτε δεν δικαιούμαστε και πολύ να αντιδράμε ως κοινωνία, περί της αισθητικής τους, αν για 1 μέρα τον χρόνο θέλουν να προκαλέσουν εκείνοι. Επίσης, αυτές είναι οι εικόνες που φτάνουν στον κόσμο γιατί αυτές υπερπροβάλλουν τα media. Προφανώς δεν ντύνεται έτσι όλη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προφανώς στο Pride πήγαν αμέτρητοι άνθρωποι που θα χαρακτηρίζατε "αξιοπρεπείς", αλλά αυτοί δεν πουλάνε για να τους δείξουν. Τέλος μη σας προβληματίζει η λέξη "υπερηφάνεια". Είναι το αντίθετο της "ντροπής". Και η κοινωνία τους λέει πως πρέπει ντρέπονται για αυτό που είναι. Ε, δεν ντρέπονται λοιπόν."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ