Follow us

Όλες οι ταινίες του Tom Cruise από τη χειρότερη στην καλύτερη

Με αφορμή τα 61α γενέθλιά του, κάνουμε μία μίνι αναδρομή στην πορεία του ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη.

MissBloom TEAM
cruise

Το 1981, ο Tom Cruise πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη στο ρομαντικό δράμα Endless Love, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Scott Spencer. Η υπόθεση αφορά δύο νέους που ερωτεύονται, αλλά η επέμβαση των γονιών τους, οδηγεί το νεαρό σ' ένα βίαιο ξέσπασμα και τελικά στο ψυχιατρείο. Ο Cruise υποδύεται τον κολλητό φίλο του νεαρού.

Έκτοτε, έχουν περάσει 41 χρόνια μέσα στα οποία ο Αμερικανός σταρ έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στην A-List του Hollywood με τους πιο υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς δράσης (το 2012 βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας). Σήμερα, στα 61 του χρόνια, ο Cruise συνεχίζει να πηδά από αεροπλάνα, να τρέχει σαν δρομέας και να γυρίζει ριψοκίνδυνες σκηνές χωρίς κασκαντέρ. Με αφορμή λοιπόν, τα γενέθλιά του, καταγράψαμε όλες τις ταινίες του, από τη χειρότερη στην καλύτερη.

41. The Mummy

Μία ταινία τόσο κακή, που αποτέλεσε την πρώτη και τελευταία προγραμματισμένη monster movie της Universal.

40. Rock of ages

Σ' αυτή την ατυχή απόπειρα δημιουργίας ενός μιούζικαλ για το ροκ των 80s, ο Cruise υποδύεται την καραόκε, όπως χαρακτηρίστηκε, εκδοχή ενός ροκ σταρ ονόματι Stacee Jaxx.

39. Losin' it

Εφηβική κωμωδία που έκανε πρεμιέρα την ίδια χρονιά με το Risky Business, με τον ηθοποιό να κρατά το ρόλο του γόη του λυκείου.

38. Endless Love

Όπως προαναφέραμε πρόκειται για την πρώτη εμφάνισή του στο σινεμά στο ρόλο ενός νεαρού, που είναι πυρομανής.

37. Lions for Lambs

Σ' αυτό το φιλμ που το τέλος του δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η πλοκή του, ο Cruise υποδύεται ένα διεφθαρμένο ρεπουμπλικανό γερουσιαστή που χρησιμοποιεί που τροφοδοτεί με fake news μία διάσημη δημοσιογράφο.

36. Jack Reacher: Never go back

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο τίτλος της ταινίας υπαγόρευε στον Tom να μην επιστρέψει στον Jack Reacher, εκείνος ενδύθηκε ξανά τον ήρωα του Lee Child σε ένα απογοητευτικό sequel.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ