Follow us

"Επικίνδυνη Αποστολή" | Να γιατί ο Τοm Cruise είναι ο απόλυτος κινηματογραφικός σταρ

Η δυναμική επιστροφή του Ίθαν Χαντ μάς συστήνεται με το πιο παράτολμο σταντ στην ιστορία του σινεμά και μας υπόσχεται πως θα ξεχάσουμε κάθε προηγούμενη "Αποστολή" τού hi-tech μυστικού πράκτορα.

MissBloom TEAM
tom

Το 2008 ο Τοm Cruise γύρισε την ιστορική περιπέτεια "Επιχείρηση Βαλκυρία" του Bryan Singer, υποδυόμενος τον Γερμανό συνταγματάρχη Claus von Stauffenberg, έναν από τους πρωταίτιους της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου του 1944. Ήταν η πρώτη του γνωριμία με το σεναριογράφο Christopher McQuarrie, βραβευμένο με Όσκαρ για τους "Συνήθεις Υπόπτους" (και πάλι του Singer). Από τότε θα ξεκινήσει μαζί του μια γόνιμη συνεργασία, με τον Αμερικανό σούπερ σταρ, ο οποίος έχει βασικό λόγο σε όλες τις ταινίες στις οποίες συμμετέχει, να εμπιστεύεται στον ΜcQuarrie σχεδόν όλα τα φιλόδοξα σχέδιά του. Από την κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του "Jack Reacher" (2012), όπου ο ΜcQuarrie είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια, ως το σενάριο της μελλοντολογικής φαντασίας "Στα Όρια του Αύριο" (2014), του τρομο-ριμέικ της "Μούμιας" (2017) και του σίκουελ "Top Gun: Maverick" (2022).

Αποστολή εξετελέσθη

Πριν και πάνω απ’ όλα, όμως, ο Christopher McQuarrie, ήταν αυτός ο οποίος άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο Cruise χειριζόταν το franchise των "Επικίνδυνων Αποστολών", στις ταινίες του οποίου είναι και παραγωγός. Στην πρώτη "…Αποστολή" του 1996, μάλιστα, ήταν και η παρθενική φορά στην καριέρα του που ο ίδιος ανέλαβε τέτοιο ρόλο. Έως και το "Πρωτόκολλο: Φάντασμα" (2011) λοιπόν, την τέταρτη ταινία των περιπετειών του Ίθαν Χαντ, ο Cruise επέλεγε διαφορετικούς κάθε φορά βασικούς συντελεστές – από σεναριογράφους και σκηνοθέτες έως συμπρωταγωνίστριες και συνθέτες – φρεσκάροντας διαρκώς το στιλ και τις ιδέες της σειράς. Τότε ήταν η σειρά του Bryan Bird να κάτσει πίσω από την κάμερα, με τον ΜcQuarrie να επιστρατεύεται στη μέση των γυρισμάτων για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σενάριο των Josh Appelbaum και Andre Nemetz. Η παρέμβασή του θεωρήθηκε καθοριστική, ενώ το φιλμ έκανε τις μεγαλύτερες εισπράξεις (695 εκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με όλα τα προηγούμενα. Το "Μυστικό Έθνος" (2015) που ακολούθησε έγινε αποκλειστική υπόθεση του ΜcQuarrie, πείθοντας τον Τοm Cruise να του αναθέσει όλη την εξέλιξη του franchise, με το "Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση" (2018) να γίνεται η μεγαλύτερη εμπορική (792 εκατ.) και καλλιτεχνική (85/100 στο Metascore) επιτυχία της σειράς, η οποία έχει φέρει συνολικά στα ταμεία 3,6 δις.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ