Follow us

Οι πλουσιότεροι σεφ στον κόσμο και οι απίστευτες περιουσίες τους

Μια ματιά στα ιλιγγιώδη ποσά που βγάζουν οι πιο διάσημοι μάγειρες παγκοσμίως.

MissBloom TEAM
σεφ

Eδώ και πολλά χρόνια, σόομπιζ και η μαγειρική τέχνη συμβαδίζουν και αναπτύσσονται συνεχώς, με τη δημοτικότητα των σεφ να αυξάνεται, όπως και τα αντίστοιχα οικονομικά κέρδη από αυτόν τον άρρηκτο δεσμό. Οι επικεφαλής στις κουζίνες άλλωστε, έχουν εξελιχθεί σε απόλυτους superstars παγκοσμίως, με συνεχή παρουσία στην τηλεόραση και διαχειρίζονται πραγματικές οικονομικές αυτοκρατορίες.

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε μία κατάταξη, μέσα από διάφορα sites της Ιταλίας και άλλων χωρών, που περιλαμβάνει τους πλουσιότερους σεφ στον κόσμο. Πρόκειται για διάσημες προσωπικότητες που ξεκίνησαν ταπεινά από την κουζίνα για να φτάσουν στην επιχειρηματική κορυφή.

Παρακάτω βρίσκεις τους 8 πιο πλούσιους σεφ στον κόσμο.

Alan Wong (1 δισ. ευρώ)

Η σειρά κατάταξης με τους πιο πλούσιους σεφ στον κόσμο ξεκινάει με τον Alan Wong, ο μάγειρας και επιχειρηματίας είναι ο μοναδικός με περιουσία που ξεπερνάει το 1 δις δολάρια, χάρη στα high-profile εστιατόριά του, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin. Δεν είναι μόνο αυτό, ο Alan Wong, παράλληλα, 'τρέχει' πολλές άλλες επιχειρήσεις, μία σειρά από κατεψυγμένα προϊόντα και μαγειρικά ζεύγη.

Όταν ο Barack Obama ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Alan Wong μαγείρευε συχνά για αυτόν και τους καλεσμένους του στον Λευκό Οίκο.

Jamie Oliver (280 εκατομμύρια ευρώ)

Σε απόσταση από τον Alan Wong, σε ασύλληπτα πάντα νούμερα, βρίσκουμε τον Jamie Oliver, ένας πραγματικός θεσμός της βρετανικής κουζίνας που το 2015, μάλιστα, έλαβε τον τίτλο του ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία τροφίμων. Έχει παρουσιάσει πολλές εκπομπές μαγειρικής, έχει γράψει βιβλία με συνταγές, ενώ έχει υπό την ιδιοκτησία του αλυσίδα εστιατορίων σε διάφορες χώρες, από τη Βρετανία μέχρι τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστραλία.

Gordon Ramsay (200 εκατομμύρια ευρώ)

Ο πιο διάσημος ανάμεσα στους πιο πλούσιους σεφ στον κόσμο. Ο σκωτσέζος σεφ είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα μέσα από τη σειρά Hell's Kitchen που παρουσιάζει και μέσα από άλλα τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής. Εκτός από showman, είναι ιδιοκτήτης 12 εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, όπως και κάτοχος 7 αστεριών Michelin κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του.

Nobu Matsuhisa (180 εκατομμύρια ευρώ)

Όσοι λατρεύουν το σούσι, ξέρουν τον Nobu Matsuhisa, μία πραγματική αυθεντία σε αυτό το κομμάτι της ιαπωνικής κουζίνας. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Περού, αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ και εκεί έκανε την τύχη του: Άνοιξε 40 εστιατόρια, κάποια μαζί με το φίλο του, Robert De Niro. Σήμερα, το όνομα Nobu είναι συνώνυμο της τελειότητας στον κόσμο του σούσι.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ