Follow us

Lauren Bacall| "Εύχομαι ο Frank Sinatra να μπορούσε απλά να σκάσει και να αρχίσει να τραγουδάει"

Ο Bogart την έλεγε "μωρό" το υπόλοιπο Hollywood "το βλέμμα". Η Lauren Bacall μέχρι και σήμερα παραμένει ίνδαλμα.

MissBloom TEAM
Lauren Bacall: Η σταρ των '40s εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις της οι οποίες εναλλάσσονταν μεταξύ αυστηρών κοστουμιών και βραδινών φορεμάτων.

το Φεβρουάριο του ’44 ξεκινούν τα γυρίσματα της "Σειρήνας της Μαρτινίκας". Πρώτη μέρα, πρώτη σκηνή. Η Λορίν Μπακόλ μπαίνει από τη μισάνοιχτη πόρτα στο δωμάτιο του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ρωτώντας "έχει κανείς σπίρτα;" Εκείνος της πετά ένα σπιρτόκουτο. Ανάβει το τσιγάρο της και λέγοντάς του "ευχαριστώ" του πετά πίσω τα σπίρτα. "Το κεφάλι μου έτρεμε, το χέρι μου έτρεμε, το τσιγάρο έτρεμε, κι όσο προσπαθούσα, τόσο πιο πολύ έτρεμα", γράφει. Ο σταρ προσπαθεί να τη βοηθήσει να αισθανθεί άνετα, κάνοντας χιούμορ. Τελικά, όπως περιγράφει η ίδια, "κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος για να μην τρέμει το κεφάλι μου είναι να το κρατήσω χαμηλά, σχεδόν κολλημένο στο στήθος μου, και να κοιτάξω τον Μπόγκαρτ". Έτσι γεννιέται το περίφημο βλέμμα της – αποκτά το υποκοριστικό που θα την ακολουθεί στο Χόλιγουντ: "Το βλέμμα".

Σε μια αξέχαστη σκηνή της ταινίας η Λορίν λέει στον Μπόγκι: "Ξέρεις να σφυρίζεις; Απλά ενώνεις τα χείλη και φυσάς. Αν χρειαστείς κάτι, σφύρα…" Οταν το φιλμ ολοκληρώνεται, οι δυο τους είναι πλέον ζευγάρι – μυστικό στην αρχή γιατί εκείνος είναι εγκλωβισμένος στον τρίτο γάμο του. Λίγες μέρες μετά θα της κάνει το πρώτο του δώρο: ένα χρυσό βραχιόλι – μια ταυτότητα με μια σφυρίχτρα.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ