Follow us

Πώς ο "Πρωινός Καφές" του 1995 καθόρισε την κουλτούρα της ελληνικής τηλεόρασης μέχρι σήμερα

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης", ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την εκπομπή που έδωσε στην ελληνική τηλεόραση σχήμα και περιεχόμενο.

menegaki

Ο "Πρωινός Καφές" σήμερα είναι απλά μια πολύ παλιά εκπομπή. Τόσο παλιά για να μη θυμάσαι στιγμή πια πως η Ελένη Μενεγάκη δεν ήταν για πάντα η παρουσιάστρια, ήταν μόνο 5-6 χρόνια. Υπάρχει και μια γενιά θεατών που δεν τον πρόλαβε καν, μη σας πω και δύο. Αν ρωτήσεις σήμερα έναν 23χρονο, θα σου πει πως δεν πρόλαβε να δει ποτέ την Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1 και τον "Πρωινό Καφέ", αφού θα ήταν μόλις λίγων ετών όταν εκείνη έφυγε από τον σταθμό για τον Alpha και εισήγαγε στον "Καφέ" την "Ελένη", για να τον αποχωριστεί λίγα χρόνια μετά και να κρατήσει μόνο το όνομά της.

Φυσικά ο "Πρωινός Καφές" δεν ήταν ένα προϊόν που το γνωρίζαμε τότε. Είχε περάσει από την παρουσίαση η πρώτη του παρουσιάστρια, η Ρούλα Κορομηλά που με τις πλάτες του πρωτοπόρου τότε ΑΝΤ1 τον έκανε γνωστό ως τη "σημαία" της νέας τηλεοπτικής πραγματικότητας που ερχόταν. Όταν η Ρούλα Κορομηλά έκανε την αξέχαστη μεταγραφή στο MEGA και ανέλαβε το "Μπράβο", μετά από μία μικρής διάρκειας ανάληψη της παρουσίασης του "Πρωινού Καφέ" από την Πόπη Χατζηδημητρίου, πέρασε στο κεφάλαιο της Ελένης Μενεγάκη. Και κάπου εκεί αρχίζει η πραγματική του επιρροή στο σήμερα.

Όποιο ζωντανό πρόγραμμα και αν πέρασε ή ετοιμάζεται να βγει στην ελληνική τηλεόραση εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, "δανείζεται" στοιχεία εκείνης της εκπομπής. Δεν ήταν η τυπολογία που έκανε την εκπομπή να ξεχωρίσει, κάπου την είχαν δει και εκείνοι για την φέρουν εδώ. Ωστόσο, η τόσο μεγάλη επιτυχία της Ελένης Μενεγάκη και η ταύτιση των Ελλήνων θεατών με αυτό το πρόγραμμα / περιεχόμενο έδειξαν τον δρόμο για την "επόμενη μέρα".

Δες περισσότερα στο Yupiii.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ