Follow us

Η Μαρίνα Σάττι στο MissBloom.gr | H ιδέα πίσω από το Zari, το ρούχο που θα φορέσει & το feeling του Φωκά Ευαγγελινού

Με το Zari της, η Μαρίνα Σάττι μας έβαλε στη διαδικασία να ξαναδούμε με ενδιαφέρον τη Eurovision και να τρέφουμε ελπίδες για μία γιατί όχι; διάκριση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό.

ΣΑΤΤΙ

Η Μαρίνα Σάττι στο MissBloom.gr | H ιδέα πίσω από το Zari, το ρούχο που θα φορέσει & το feeling του Φωκά Ευαγγελινού

Το Zari της Μαρίνας Σάττι μας έβαλε στη διαδικασία να ξαναδούμε με ενδιαφέρον την Eurovision. Γιατί πολύ απλά δεν είναι ένα τραγούδι από τα ίδια και επίσης δεν πέρασε αδιάφορο. Με την κυκλοφορία του, κάποιοι έσπευσαν να το κακοχαρακτηρίσουν και άλλοι ήδη χόρευαν στον -εθιστικό κατά πολλούς - ήχο του.

Η Μαρίνα Σάττι και τα μέλη της ελληνικής αποστολής της Eurovision μας περίμεναν στο Νoah στο Πάρκο της Ελευθερίας, λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Σουηδία.

ΣΑΤΤΙ

Από τα πρώτα λόγια της Μαρίνας ήταν εμφανές ότι το να δημιουργήσει ένα κομμάτι που συζητήθηκε τόσο πολύ, ήταν ένας από τους στόχους της. "Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα κάνει εντύπωση εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός. Ταυτόχρονα να είναι και σχετικό σε κάποιες χώρες που καλώς ή κακώς καθορίζουν τις τάσεις. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άλλους και να είναι πρόταση. Να κάνει τους άλλους να πουν "πω πω, τι έκαναν αυτοί από την Ελλάδα;".

ΣΑΤΤΙ
Solmeister-Vlospa-Μαρίνα Σάττι-Nick Kodonas-Oge

Αυτό το πετύχατε.

Ως ένα σημείο θεωρώ πώς ναι, το έχουμε πετύχει. Δε πάμε να κάνουμε τη στάνταρ συνταγή που θα μπορούσε να έχει κάνει ο οποιοσδήποτε από μια δυτική χώρα, μόνο και μόνο για να μην "ενοχλήσουμε” και να ταιριάξουμε στο διαγωνισμό, γιατί αυτός θα ήταν ένας πιο ασφαλής δρόμος. Έτσι κι αλλιώς δε φημίζομαι για το ότι ακολουθώ τους ασφαλείς δρόμους",

Περίμενες δηλαδή ότι θα δίχαζε το κοινό το Zari;

Ότι θα δίχαζε όχι. Ήλπιζα όμως να έχει ένα αντίκτυπο. Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής, και από τα φεστιβάλ στα οποία συμμετέχω τα τελευταία χρόνια, έχω καταλάβει πάνω κάτω ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που τραβούν την προσοχή του κοινού. Αυτό που θέλω επίσης να πω, είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος στο εξωτερικό δεν γνωρίζει πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη κουλτούρα των Ελλήνων. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Σωκράτη, την Ακρόπολη, τη φιλοσοφία και τον Ηρακλή. Από τότε όμως έχουν περάσει και κάποιοι αιώνες στους οποίους υπάρχουμε. Την παράδοση αυτών των ετών την αγνοούν.

Τη λαϊκή παράδοση ας πούμε;

Ναι και τη λαϊκή παράδοση. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συναντάς άλλους ήχους, και κανείς δε γνωρίζει αυτό το ψηφιδωτό της Ελλάδας. Ηθελα λοιπόν να τους συστήσουμε αυτό το ψηφιδωτό. Πάνω σε αυτό πατήσαμε, με χιούμορ, στο video clip, και προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια ελληνικά στοιχεία, αλλά και την πιο urban διάθεση που θα τη δείτε πιο έντονα στη σκηνή, με τη χορογραφία και τα visuals".

Πώς αισθάνεσαι που θεωρείσαι φαβορί;

Είμαι μέσα στα φαβορί; Ωραία. Δε ξέρω αν πάμε να το πάρουμε, αλλά σίγουρα πάμε να τα σπάσουμε. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να τραβήξουμε λίγο την προσοχή. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι το τραγούδι θα αναδειχθεί στη σκηνική παρουσίαση. Ένιωθα ότι έχει το έδαφος να παρουσιάσει διαφορετικές ποιότητες και ατμόσφαιρες και έτσι να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σε όλο το τρίλεπτο. Δεν περίμενα ότι χωρίς το οπτικό θα λειτουργούσε τόσο επιδραστικά στο κοινό. Με εξέπληξε ευχάριστα και μπορώ να πω ότι αυτό μου δίνει περισσότερο θάρρος και θράσος για το μέλλον".

Τι θα φορέσεις;

Έχουμε βρει τι θα φορέσω αλλά δεν το έχουμε ολοκληρώσει ακόμα. Κάνουμε διαρκώς αλλαγές. Είναι ένα ρούχο που θα έχει και πιο θηλυκές ποιότητες, ενώ θα είναι και σέξι και δυναμικό, αλλά και μοντέρνο που θα φέρνει στο μυαλό και κάτι πιο βαλκανικό. Μην περιμένετε να σας αποκαλύψω ποιανού σχεδιαστή θα φέρει την υπογραφή.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός πλησίασε τη δημοσιογραφική συντροφιά μας και σε ερώτηση σχετική με τα προγνωστικά του για την ελληνική συμμετοχή μας είπε: "Πιστεύω ότι η Μαρίνα θα πάει πολύ καλά. Έχω να νιώσω αυτό το φτερούγισμα και την αγάπη που ένιωσα για αυτό το τραγούδι από την Παπαρίζου".

Παρακολουθείτε τα στοιχήματα;

"Όχι. Μην σας φανεί εγωιστικό αλλά δεν ακούω ούτε τα τραγούδια των άλλων χωρών μέχρι να φτάσω στον διαγωνισμό. Όσο και αν αγαπάω την Eurovision, δεν ακούω τις άλλες συμμετοχές. Ακούω μόνο το τραγούδι της συμμετοχής μου. Είμαι στο στόχο μου προσηλωμένος, δεν αλλάζω το concept, ολοκληρώνω τη δουλειά μου χωρίς να αποσπώμαι. Δεν το κάνω στρατηγικά. Ίσως είμαι πιο ευαίσθητος από ότι πρέπει".

Πώς αισθάνθηκατε ακούγοντας για πρώτη φορά το Zari;

Ενθουσιάστηκα αμέσως. Κατάλαβα ότι είχα να κάνω με κάτι καινούργιο και εντελώς διαφορετικό, χωρίς να υποτιμώ τις προηγούμενες συμμετοχές. Η Μαρίνα είναι ένα πλάσμα που συνέδεσε διαφορετικούς κόσμους. Ξαφνικά ενώθηκαν αυτοί οι κόσμοι σε ένα τραγούδι που έχει διαφορετικές θερμοκρασίες. Έπρεπε λοιπόν να αντιμετωπίσω το Zari σαν μία καινούργια λευκή σελίδα.

To είδατε ως μία πρόκληση λοιπόν;

Ναι. Εύρημα δεν θα υπάρχει. Και τα τρία λεπτά που θα διαρκέσει η παρουσίαση μας, θα είναι μία τρίλεπτη ευρηματικότητα. Το κομμάτι αλλάζει θερμοκρασίες συνέχεια. Αυτό το στοιχείο το χρησιμοποιώ και το εκμεταλλεύομαι σε σχέση με τη Μαρίνα. Δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής γιατί θα προδώσω τι θα δούμε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι Eurovision stage tour.

Δηλαδή θα δούμε μία σκηνική ξενάγηση;

Όχι. Για να σας βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση το video clip με τη σκηνική παρουσία.

Όσο σημαντικό είναι το τραγούδι που εκπροσωπεί μία χώρα, άλλο τόσο σημαντική είναι και η σκηνική παρουσία. Αισθάνεστε ότι φέρετε αυτή την ευθύνη;

Μεγάλη κιόλας ευθύνη. Γιατί εκτός από ένας μουσικός διαγωνισμός είναι και ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός. Η εικόνα παίζει τεράστιο ρόλο. Έχω ζήσει μία ιδέα να απογειώνει ένα τραγούδι, όπως και το αντίθετο. Μία ιδέα να καταστρέφει ένα τραγούδι. Φέτος όμως, έχω και μία ανακούφιση όμως γιατί αρέσει και πολύ το τραγούδι. Έχω το υλικό για να απογειωθεί η ελληνική συμμετοχή.

Είναι ένα τραγούδι που σχολιάστηκε και θετικά αλλά και αρνητικά. Αυτό σας δημιούργησε ενδοιασμούς ως προς τη συμμετοχή σας;

Δεν είχα ενδοιασμούς και είμαι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνω την τελική ευθύνη. Όπως έχω πάρει την πρώτη θέση, έχω κοπεί κιόλας. Λατρεύω τη Eurovision γιατί είναι ένας διαγωνισμός. Και η λέξη διαγωνισμός με εξιτάρει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ