Follow us

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές

Η στυλίστρια μας μιλά για τη νέα σειρά του ANT1 και μας δίνει tips για το 80s styling

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη


Η στυλίστρια μας μιλά για τη νέα σειρά του ANT1 και μας δίνει tips για το 80s styling


Με αφορμή τη νέα σειρά «Οι Συμμαθητές» που θα μας γεμίσουν με διασκεδαστικά flashbacks στα 80s, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη (υπεύθυνη για το styling της τηλεοπτικής παραγωγής) μίλησε στο MissBloom.gr για την αναβίωση μιας ολόκληρης δεκαετίας.

Ποια είναι τα καλύτερα fashion στοιχεία από την δεκαετία του 80 και ποια αυτά που δεν θέλεις να θυμάσαι;

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δεκαετία υπήρξε σταθμός όχι μόνο για το styling και τα fashion στοιχεία που έμειναν στην ιστορία της μόδας αλλά και για τις τεράστιες αλλαγές που έγιναν σε κοινωνικό επίπεδο! Οι υπερβολές, η χλιδή και όλα τα στοιχεία εντυπωσιασμού που χρησιμοποιήθηκαν εξυπηρετούσαν την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης μίας κοινωνίας που άλλαζε οικονομικό και κοινωνικό status, των γυναικών που πλέον ήταν πολύ πιο απελευθερωμένες που κατακτούσαν δουλειές ανδρών και εξουσία, χρήματα κλπ Η Jane Fonda φορούσε λύκρα κολάν και sexy bodies στην βιντεοκασέτα με τις ασκήσεις γυμναστικής που γινόταν ανάρπαστη, η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ και η Αλεξις Κόλμπυ με την Κρυστλ Κάρινγκτον έμπαιναν καθημερινά στα σπίτια μας με τις γoύνες, τις βάτες τους, τα διαμάντια και τις τουαλέτες τους, η Βonnie Tyler με το κλασσικό χτένισμα «χαίτη» και «κοκοράκι» λίγο έλειψε να συμβάλλει στην ολοκληρωτική καταστροφή του όζοντος στον πλανήτη με τους τόνους λακ που απαιτούσε το κοκοράκι για να αψηφά την βαρύτητα...και η Μadonna με το LIKE A VIRGIN έκανε τα πρώτα της βήματα –σίγουρα όχι δειλά- για να κατακτήσει τον κόσμο. Το χρυσό και τα φλούο ήτανε το Νο1, τα μπροκάρ και οι ταφτάδες κυριαρχούσαν, η λύκρα και οι γκέτες έγιναν σήμα κατατεθέν και τα buggy jeans στολή! Κεντήματα, τεράστια κοσμήματα, λευκά παπούτσια και ορειβατικά μποτάκια με cropped pants & λευκή κάλτσα το απόλυτο look…Η μπλε σκιά είναι κάτι που δεν θέλω να θυμάμαι… μαζί με τις περμανάντ και τους φιόγκους στο κεφάλι, τα τρυπητά γάντια, τα λευκά –κοριτσίστικα- αθλητικά, και το τακουνάκι τύπου «παπαγαλάκι».

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που επιστρέφουν φέτος σύμφωνα με τις νέες τάσεις;

Νομίζω όλα τα παραπάνω σε λίγο πιο φιλική προς το σύγχρονο περιβάλλον μορφή! Το χρυσό και η παγιέτα βασιλεύει, το ανδρόγυνο look με τα κοστούμια και ευτυχώς η ψηλόμεση γραμμη που κυριάρχησε στην δεκαετία του 80, το λευκό και οι στενές sexy και θηλυκές γραμμές, οι γούνες και τα χρώματα φλούο η όχι!

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές - εικόνα 2

Ποιο είναι το λάθος που γίνεται συνήθως με τις fashion αναβιώσεις. Δώσε μας ένα χρυσό κανόνα για να ακολουθούμε σωστά τα ρετρό στυλ που επιβάλλει η μόδα.
Για να ακολουθήσει κανείς μία τάση –όποια και αν είναι αυτή- πρέπει να μην προσπάθήσει να αντιγράψει την τάση! Τα στοιχεια είναι που θα δώσουν στίγμα στην εικόνα η οποία όμως πρέπει να εντάσσεται στο σήμερα και κυρίως να μας εκφράζει!
Στις αναβιώσεις το πιο καταστροφικό και η μεγαλύτερη δυσκολία, βρίσκεται στην έλλειψη των αυθεντικών στοιχείων που συνθέτουν την εικόνα. Για να αποδωθεί μία εποχή χρειάζονται πραγματικά στοιχεία της εποχής γιατί στο περίπου και με ημιμετρα μόνο πάρτυ αποκριάτικο μπορεί να γίνει με επιτυχία!

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές - εικόνα 3
Η αναβίωση των '80s στις οθόνες μας.


Ανάφερε μας 3-4 εμβληματικά κομμάτια της δεκαετίας του 80 που έγιναν διαχρονικά:

Η λευκή τούτου φούστα της Madonna, οι τρακτερωτές σόλες, τα λευκά φανελλάκια, τα swatch και το perfecto leather jacket.

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές - εικόνα 4

Τι είναι αυτό που διασκέδασες περισσότερο κάνοντας το styling της σειράς Συμμαθητές;

Πήρα την μεγαλύτερη ικανοποίηση μέσα από αυτή την συνεργασία στο πρώτο γύρισμα που κάναμε για το πάρτυ της αποφοίτησης των συμμαθητών! Ολοι οι ηθοποιοί βρισκοντουσαν σε διάθεση πενταήμερης! Με τα 80’ς ρούχα των ρόλων τους μεταμορφώνονται και άλλαζει η διάθεση και η δουλειά γίνεται διασκέδαση για όλους! Και αυτό ήτανε που μου έδωσε την μεγαλύτερη ικανοποίηση. ΓΙατί εκτός από δουλειά, το κέφι και η χαρά και το γέλιο σε κάθε μεταμόρφωση, έδινε και έπαιρνε και γινόμασταν όλοι ...18! Τα fitting, οι πρόβες με τις περούκες για το στυλ του καθενός, οι δοκιμές στο βεστιάριο Τα ρούχα Του βασιλιά, η επιδρομή στο αγαπημένο Κilo Shop με τους θησαυρούς σε ρούχα & αξεσουάρ όπως γυαλιά, τσάντες και παπούτσια και βέβαια το ψάξιμο στην ντουλάπα μου… όλα αυτά, μετά από πολλές ώρες βάλε-βγάλε οδήγησε στα looks που εύχομαι να ξυπνήσουν αναμνήσεις σε όσουσ ζήσαμε το τότε!

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και οι Συμμαθητές - εικόνα 5

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι δεν θα φορούσες τότε;

Επειδή δεν αλλάζει ο άνθρωπος…νομίζω ότι θα φορούσα τα ίδια ακριβώς…αν όχι… περισσότερα… ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΣΚΙΑ!!

Τι extreme τάσεις της εποχής να περιμένουμε να δούμε και να θυμηθούμε στην σειρά Συμμαθητές;

Επειδή στην τηλεόραση η εικόνα παίχζει τον βασικότερο ρόλο, πολλά πράγματα είναι πιο τονισμένα και υπερβολικά ώστε η εικόνα να δημιουργήσει την εντύπωση που χρειάζεται για να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας!
Νομίζω ότι τα πιο extreme looks θα τα δείτε στο πάρτυ της αποφοίτησης επειδή είναι και πιο formal τα ντυσίματα. Ετοιμαστείτε να δείτε τον Κρατερό Κατσούλη και τον Μιχάλη Μαρίνο να κλέβουν την παράσταση...

Για τα υπόλοιπα... κάθε βράδυ από τις 28 Οκτωβρίου στις 9:15 στον ΑΝΤ1




Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ