Follow us

Έφυγε ο Ντέμης Ρούσσος

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Έφυγε ο Ντέμης Ρούσσος

Η μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.


Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στη νεότερη ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Ο Ντέμης Ρούσσος (γεν. Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε στην χώρα μας αφού η οικογένεια του μετακόμισε στην Ελλάδα μετά τις αναταραχές του Σουέζ.

Η μητέρα του, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ. Μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορες μουσικές μπάντες, αλλά η αφετηρία του ιστορικά τοποθετείται με τη δημιουργία της μπάντας The Idols σε ηλικία μόλις 17 χρόνων.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή στην Αθήνα ενώ παραμένει άγνωστη ακόμα η αιτία του θανάτου του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το θάνατο του Ντέμη Ρούσσου ανακοίνωσε και το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα: «Μετά από μακροσκελή νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία, απεβίωσε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ