Follow us

Περιστέρα Μπαζιάνα: Η διακριτική της παρουσία και όλες οι λεπτομέρειες της ζωής της

Η απλότητα της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που ντύνεται, αλλά με τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής της.

περιστέρα μπαζιάνα
Στην περίπτωση της Περιστέρας Μπαζιάνα, τη σύντροφο και μητέρα των δύο παιδιών του νεότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, η απλότητα δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο που ντύνεται, αλλά με τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής της.

Αλίμονο, όμως, αν κάποιος ταυτίσει το απλό με το απλοϊκό. Διότι η Περιστέρα Μπαζιάνα κάθε άλλο παρά απλοϊκή είναι. Η μαχητική «Κνίτισσα» των μαθητικών καταλήψεων, που ζούσε έναν εφηβικό έρωτα με τον τότε πρόεδρο του 15μελούς, Αλέξη Τσίπρα, συμμαθητή της στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμελοκήπων, εξίσου ενεργή και δραστήρια ως φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι η σημερινή σύντροφος του πρωθυπουργού, χαμηλών τόνων αλλά αναμφισβήτητα ισχυρή προσωπικότητα.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα μπορεί να ανέλαβε έναν άλλο ρόλο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στον κινηματογράφο, όταν οι δευτερορολίστες λάμπουν, φτάνουν μέχρι τα Όσκαρ. Το δικό της «Όσκαρ» ήρθε με την απόφασή της να στηρίξει τον άνθρωπό της με μια σπάνια εσωτερική δύναμη εδώ και 23 χρόνια, σε μια σχέση που έφτασε από τα μαθητικά έδρανα στα βουλευτικά. Επίσης, αυτή η εσωτερική δύναμη εξωτερικεύεται όταν η ίδια νιώσει ότι θίγεται: το 2003 προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον καθηγητή της, κατηγορώντας τον ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές που αφορούσαν την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του ΟΤΕ.

Περιστέρα Μπαζιάνα: Η διακριτική της παρουσία και όλες οι λεπτομέρειες της ζωής της

Δικηγόρος της ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημερινή πρόεδρος της Βουλής –στο γάμο της οποίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το νυν πρωθυπουργικό ζεύγος είχε κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση– και τον Μάρτιο του 2008 δικαιώθηκε δικαστικά, παρότι είχε όλο τον πανεπιστημιακό κόσμο της Πάτρας εναντίον της. Αν αυτό το περιστατικό αφορούσε στα επαγγελματικά της συμφέροντα, το έτερο που έχει δει το φως της δημοσιότητας αφορά στην οικογένειά της: κατά τη διάρκεια διακοπών στη Νότια Κρήτη, φωτογράφος προσπάθησε να τους απαθανατίσει. Δεν τα κατάφερε, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει την κομψή αλλά σθεναρή αντίδραση της Περιστέρας Μπαζιάνα. Δεν κρύβεται από τους φωτογράφος η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μ’ έναν μαγικό τρόπο δείχνει να έχει εξαφανιστεί από τον παπαρατσικό χάρτη.

Μόνο μια φορά έχει εντοπιστεί το ζευγάρι να πίνει καφέ στον Εθνικό Κήπο, σαν όλα τα άλλα της ηλικίας τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να συνοδεύει στη συνέχεια τη γυναίκα της ζωής του στο μετρό. Οι δυο τους δεν έχουν δώσει λαβές για σχόλια και οι εχθροί τους δεν έχουν πολλά να τους προσάψουν, εκτός από μια εμφάνιση της Περιστέρας στην Επίδαυρο με παπούτσια με ξύλινο τακούνι κι ένα ακόμη δημοσίευμα που αφορούσε τη γέννηση του πρωτότοκου γιου τους, Φοίβου – Παύλου, σε σουίτα του «Ιασώ», με το μεγαλύτερο ποσό να καλύπτεται από το μαιευτήριο, ως δώρο. Στον αντίποδα, όταν παρακολούθησε την παράσταση «Το Τραγούδι της Λιλιπούλης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τους δυο γιους της, δε δίστασε να θηλάσει δημόσια τον μικρότερο, Ορφέα – Ερνέστο. Οι φωτογραφίες από κινητά που έφτασαν σε διάφορα δημοσιογραφικά γραφεία, δε βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα.


Διάβασε περισσότερα στο HELLO! που κυκλοφορεί


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ