Follow us

Γιώργος Λάνθιμος: Αποχώρησε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

Δες τι δήλωσε ο ίδιος

Γιώργος Λάνθιμος

Όλες οι λεπτομέρειες της σημαντικής διάκρισης

Με ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, αποχώρησε ο Γιώργος Λάνθιμος από τις Κάννες, με αφορμή την ταινία του «Lobster», με πρωταγωνιστές την Rachel Weisz και τον Colin Farell.

Με αυτό το βραβείο, που απέδωσε στον σκηνοθέτη η Laetitia Casta, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι πλέον ο τέταρτος Έλληνας δημιουργός, που βραβεύεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, μετά τους Θοδωρή Αγγελόπουλο, Μιχάλη Κακογιάννη και Κώστα Γαβρά.

Γιώργος Λάνθιμος: Αποχώρησε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

Από το πόντιουμ ο Γιώργος Λάνθιμος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την επιτροπή και τον Τιερί Φρεμό, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, καθώς και τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου: «Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να κάνω αυτήν την ταινία».

Μάλιστα, με αφορμή τη βράβευση του Γιώργου Λάνθιμου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης δήλωσε: «Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη χαρά και την τιμή να χειροκροτήσουμε μαζί με όλο τον κινηματογραφικό κόσμο της Ευρώπης τον Κώστα Γαβρά, που τιμήθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα χειροκροτούμε ακόμα έναν διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη, της νέας γενιάς, που απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του φετινού φεστιβάλ. Εύγε στον Γιώργο Λάνθιμο! Είναι πολύ ωραίο για να είναι τυχαίο: Στο πρόσωπο του Γιώργου Λάνθιμου χαιρετίζουμε έναν προικισμένο καλλιτέχνη με σύγχρονη και προπάντων προσωπική δημιουργική γραφή, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του στην Ελλάδα και ήδη πετάει στον κόσμο. Η χώρα μας είναι παρούσα στην Ευρώπη του πολιτισμού, στην πιο αυθεντική, στην ανθρωπιστική εκδοχή της Ευρώπης. Το Υπουργείο Πολιτισμού, με τη νέα διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και με κάθε άλλο θεσμικό μέσο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς του.»

Γιώργος Λάνθιμος: Αποχώρησε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής - εικόνα 2

Το φιλμ πρόκειται για μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο.
Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Γιώργος Λάνθιμος: Αποχώρησε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής - εικόνα 3

Το «Lobster» αναμένεται να προβληθεί σύντομα τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ