Follow us

Eliana in Babyland: 10 +1 λόγοι γιατί μια νέα μαμά απαγορεύεται να αρρωστήσει

Αφού πέρασε δύο εφιαλτικές μέρες στο κρεβάτι (ή τελοσπάντων ευχόταν να τις έχει περάσει στο κρεβάτι), η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει γιατί η φύση πρέπει να προνοεί ώστε να μην αρρωσταίνουν ποτέ οι νέες μαμάδες.

10+1 λόγοι

Αφού πέρασε δύο εφιαλτικές μέρες στο κρεβάτι (ή τελοσπάντων ευχόταν να τις έχει περάσει στο κρεβάτι), η Ελιάνα Χρυσικοπούλου γράφει γιατί η φύση πρέπει να προνοεί ώστε να μην αρρωσταίνουν ποτέ οι νέες μαμάδες.


1. Γιατί σε αντίθεση με όλα τα αφεντικά του κόσμου, δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο το μωρό σου και να του πεις "δεν αισθάνομαι πολύ καλά, τα λέμε μεθαύριο".

2. Γιατί δεν μπορείς να πάρεις ρεπό ούτε από τον θηλασμό. Αφενός διότι παραμονεύουν μαστίτιδες, μείωση παραγωγής γάλακτος και άλλα δεινά που με πολύ κόπο απέφυγες μέχρι σήμερα και αφετέρου γιατί τώρα είναι που πρέπει να θηλάζει οπωσδήποτε το μωρό, ώστε να πάρει τα αντισώματα που δημιούργησε ο οργανισμός σου για να καταπολεμήσει το κακό που σας βρήκε.


Eliana in Babyland: 10 +1 λόγοι γιατί μια νέα μαμά απαγορεύεται να αρρωστήσει

3. Γιατί ακριβώς επειδή δεν μπορείς να πάρεις ρεπό από τον θηλασμό, δεν μπορείς να πάρεις και φάρμακα. Και ως γνωστόν όσο ανεβαίνει ο πυρετός, το ταπεινό depon αρχίζει να μοιάζει λιγότερο με φάρμακο και περισσότερο με καραμελοτσιχλάκι.

4. Γιατί παρότι τόσα χρόνια νόμιζες πως η μεγαλύτερη απώλεια από τις αισθήσεις είναι η γεύση, έπειτα από καμιά δεκαριά φορές πήγαινε-έλα εις μάτην στην αλλαξιέρα συνειδητοποιείς πως αυτό που πραγματικά σου λείπει είναι η όσφρηση.

5. Γιατί λίγα πράγματα χρειάζονται τόση αυτοσυγκέντρωση όσο το να προσπαθείς να καταπνίξεις τον βήχα σου την ώρα που κοιμάται στην αγκαλιά σου το μωρό.


Eliana in Babyland: 10 +1 λόγοι γιατί μια νέα μαμά απαγορεύεται να αρρωστήσει  - εικόνα 2

6. Γιατί μέσα στην παραζάλη του πυρετού δεν είναι διόλου απίθανο να σκουπίσεις την μύτη σου με μωρομάντηλα, τον πωπό του μωρού με μυξομάντηλα και να κάνεις κομπρέσες με το πανί για τις γουλίτσες.

7. Γιατί μέσα στην ίδια αυτή παραζάλη όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με τις χαρούμενες φατσούλες, τις φωτεινές μυτούλες και τα ζωηρά τραγουδάκια μοιάζουν με εφιαλτικές παραλλαγές του «Το Αυτό».

8. Γιατί όταν τα κόκαλά σου πονάνε, τα δόντια σου χτυπάνε και τα μάτια σου τσούζουν εκείνο το «πως είναι το αγαπημένο μου κορίτσι;» του άντρα σου, πονάει λίγο παραπάνω που (πάλι) δεν απευθύνεται σε εσένα.


Eliana in Babyland: 10 +1 λόγοι γιατί μια νέα μαμά απαγορεύεται να αρρωστήσει  - εικόνα 3

9. Γιατί αν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν οι λογικοί και παράλογοι φόβοι σου, όπως το ότι θα αποκοιμηθείς και το μωρό θα πέσει από την αγκαλιά σου στο πάτωμα ή το ότι θα αφαιρεθείς και θα κάψεις το μωρό με ζεματιστό νερό, τώρα είναι αυτή η στιγμή.

10. Γιατί πρέπει να ταΐσεις, να ρέψεις, να παίξεις, να αλλάξεις, να πλύνεις και να κοιμήσεις ένα βρέφος ενώ το μόνο που θες πραγματικά είναι να χωθείς κάτω από το πάπλωμα αγκαλιά με το θερμόμετρο, πίνοντας χαμομήλια και βλέποντας όλα τα επεισόδια του Gossip Girl σε επανάληψη.


Eliana in Babyland: 10 +1 λόγοι γιατί μια νέα μαμά απαγορεύεται να αρρωστήσει  - εικόνα 4

11. Γιατί δεν θέλεις το παιδί σου να σε βλέπει ποτέ αδύναμη – ναι, ούτε καν τώρα, που είναι τόσο δα μικρό και δεν ξέρει τι πάει να πει «αψου»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ