Follow us

Eliana in Babyland: Τo top-10 των παιχνιδιών που λατρεύει η κόρη μου

Δες τα videos από το σπίτι της Ελιάνας

xc


Σε τόσο μικρές ηλικίες είναι αδύνατο να προβλέψεις ποια παιχνίδι θα αρέσει στο παιδί σου. Εννοείται πως αυτά που έχουν φωτάκια και/ή κάνουν παράξενους θορύβους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από το κλασικό αρκουδάκι. Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις ποια γούνα θα λατρεύει να χαϊδεύει, ποιο πλαστικό ποδαράκι θα πάθει εμμονή να μασάει, ποια χαζοχαρούμενη φάτσα γουρουνιού θα τρελαίνεται να κοιτάει. Επίσης, ισχύει ο κανόνας «το παιχνίδι που λατρεύω σήμερα, το μισώ με πάθος αύριο». Τώρα που μιλάμε, πάντως, αυτή είναι η λίστα με τα 10 παιχνίδια που η κόρη μου αγαπάει περισσότερο από τα άλλα.

10. Η χαλαρωτική κουκουβάγια





Ήταν το πρώτο παιχνίδι που της δείξαμε την πρώτη μέρα που την φέραμε σπίτι και το παιχνίδι που ακόμα της δίνουμε για να την απασχολήσουμε κάθε φορά που την ξαπλώνουμε στην αλλαξιέρα. Η σχέση τους πάει τόσο πίσω (εχμ, 7 μήνες δηλαδή) που τολμώ να πω πως είναι η καλύτερή της φίλη. Κι ας της φέρεται βάναυσα τον τελευταίο καιρό και την πετάει με οργή στο πάτωμα.

9. Ο ερωτικός σκύλος



Μην τον βλέπεις έτσι βρωμερό, είναι τελευταία προσθήκη στη συλλογή μας. Απλά μέχρι πρότινος βρισκόταν στα χέρια της ανιψιάς μου, όπου πρέπει να πέρασε δύσκολες ώρες αν κρίνω από την πατζέχρα στην μουσούδα του. Τραγουδάει το Only You πιο λάγνα και από τον Elvis Presley. Η κόρη μου τον κοιτά σε όλο το πρώτο ρεφρέν αποσβολωμένη και έπειτα προσπαθεί να βάλει το χέρι της μέσα στο εκφραστικό στόμα του. Ας ελπίσουμε αύριο μεθαύριο που θα συναντήσει αληθινό σκύλο να μην αποπειραθεί να κάνει το ίδιο.

8. Οι Λόρι τα πρόβατα

Eliana in Babyland: Τo top-10 των παιχνιδιών που λατρεύει η κόρη μου

Δεν είναι ένα μόνο. Είναι ολόκληρο κοπάδι. Αυτά τα χαριτωμένα πρόβατα έχουν διαφορετικές υφές και κάνουν διαφορετικό ήχο το καθένα με αποτέλεσμα να τρελαίνεται να τα κοιτάζει, να τα πιάνει και να τα δαγκώνει, τόσο που σχεδόν πάντα παίρνω ένα μαζί στο αυτοκίνητο γιατί ξέρω πως εγγυημένα θα την κρατήσει απασχολημένη σε όλη τη διαδρομή. Επίσης πολύ αγαπημένο της είναι το μεγάλο πρόβατο – αγκαλιά, το οποίο το αποκαλώ mother sheep (και γελάω μόνη μου, γιατί ο σύζυγος δεν καταλαβαίνει το αστείο). Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, αν μπορούμε να διακρίνουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό ενός παιδιού από την προτίμησή του σε παιχνίδια, η κόρη μου πάει για βοσκοπούλα.

Eliana in Babyland: Τo top-10 των παιχνιδιών που λατρεύει η κόρη μου - εικόνα 2

7. Το πιανάκι από την κόλαση




Υπάρχουν μέρες πως νομίζω πως αν ακούσω ακόμη μια φορά το «Ένα σκυλάκι έτρεχε και το φωνάζαν Ρίκο, Ρ-Ι-Κ-Ο, Ρ-Ι-Κ-Ο, Ρ-Ι-Κ-Ο!», ο Ρίκο θα εκσφενδονιστεί από το παράθυρο, αλλά αλλάζω γνώμη όταν βλέπω με πόση χαρά πατάει η κόρη μου τα πλήκτρα. (Επίσης έχω και μια ανομολόγητη ελπίδα πως μεγαλώνοντας θα αγαπήσει και το κανονικό πιάνο, αυτό που εγώ παράτησα μετά από 11 χρόνια και ακόμα το μετανιώνω. Γενικά, όλα αυτά τα «θέματα» καλό είναι να τα λύνουμε με έναν ειδικό πριν κάνουμε παιδιά, ναι;)

6. Το ριλάξ - διαστημόπλοιο



Αν δεν μας την είχε φέρει δώρο ένα αγαπημένο ζευγάρι φίλων αποκλείεται να την είχαμε αποκτήσει διότι είναι ακριβή. Από την άλλη, αξίζει και το τελευταίο της ευρώ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μικρή επανάσταση που πάει την κατηγορία «βρεφικό relax» σε άλλα επίπεδα. Λικνίζεται μόνη της με όποια κίνηση (πάνω – κάτω, κυκλικά, σαν καγκουρό, σαν βόλτα με το αυτοκίνητο κ.α.) και σε όποια ένταση καθορίσεις ενώ παράλληλα το μωρό μπορεί να ακούει λευκό θόρυβο (που βοηθά στους κολικούς) ή ήχους της θάλασσας ή τριζόνια, ενώ έχει και υποδοχή για ipad. Το μόνο ερώτημα είναι: βγαίνει και σε μεγάλα μεγέθη;

5. Το νυσταλέο σκυλάκι






Με τραγουδάκια που λειτουργούν σαν μουσικά lexotanil, αυτός είναι ένας σκύλος (αν και δεν παίρνω κι όρκο ότι είναι σκύλος) σχεδιασμένος για να βάζει τα μωρά για ύπνο. Και πράγματι το καταφέρνει, με αποτέλεσμα να ακούγονται τα νανουρίσματά του όλη μέρα κι όλη νύχτα. Φυσικά οι μπαταρίες πέφτουν αρκετά γρήγορα και η φωνούλα γίνεται κάπως μπάσα, οπότε συνιστώ να έχετε πάντα εύκαιρες καινούργιες μπαταρίες, διότι εμείς έτυχε να μην έχουμε και για μερικές μέρες το παιδί το έβαζε για ύπνο η Ρίτα Σακελλαρίου.

4. Η Σόφι η αγνοούμενη

Eliana in Babyland: Τo top-10 των παιχνιδιών που λατρεύει η κόρη μου - εικόνα 3

Η Σόφι η καμηλοπάρδαλη είναι η Madonna των παιχνιδιών: κάνει καριέρα εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχουν ακουστεί αμφιλεγόμενα πράγματα για εκείνη, είναι superstar και τη λατρεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Χάθηκε στη Ρώμη και ακόμα την μνημονεύουμε (τις προάλλες που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ανέβασα με πόνο φωτογραφία της στο instagram). Παρότι μας έφεραν δώρο μια μικρότερη Σόφι – υποκατάστατο, δεν την τραβολογάει με το ίδιο πάθος με το οποίο έκανε κεφαλοκλείδωμα στην ορίτζιναλ. Πρέπει να της την αντικαταστήσω, αλλά όλο το ξεχνάω.

3. Το μουλωχτό ποντίκι



Στην πραγματικότητα δεν ξέρω κατά πόσο το λατρεύει η κόρη μου (αν και του χαμογελάει όποτε το βλέπει να κόβει βόλτες), ξέρω πόσο το λατρεύω εγώ. Μικρό, κάτασπρο, ακούραστο και με τους πιο παράξενους σύντομους ήχους, το βάζω μερικές φορές να παίζει για να το χαζεύω εγώ. Προσοχή, δεν θέλει στρίμωγμα σε κουτιά μαζί με άλλα παιχνίδια, γιατί είναι πιθανό να «ξυπνήσει» μόνο του, να κάνει θόρυβο και να κοψοχολιαστείτε βραδιάτικο.

2. Η ντισκομπάλα - ντουζιέρα




Όταν την είχε πρωτοδεί κόντεψε να γλιστρήσει έξω από το μπανιεράκι της από τον ενθουσιασμό της. Κάθε φορά που σήκωνα ψηλά την πράσινη μπάλα και το νερό επικρατούσε πανζουρλισμός. Πλέον έχει συνηθίσει το θέαμα, αλλά ποτέ δεν λέει όχι για
μερικά εντυπωσιακά αυτοσχέδια συντριβάνια όσο εκείνη μασάει με μανία τον πωπό μιας πάπιας.

1. Η φιλαρμονική του Παλαιού Φαλήρου



Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το θεσπέσιο πράγμα που κληρονόμησε η κόρη μου από τα ξαδέρφια της. Έκανα μια ώρα να καταλάβω πως δουλεύει, αλλά μετά… ωωω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ