Follow us

3 έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου για πάντα καινούρια!

Γιατί τα καλά παπούτσια χρειάζονται και ειδική μεταχείριση

3 έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου για πάντα καινούρια!

Γιατί τα καλά παπούτσια χρειάζονται και ειδική μεταχείριση

Επιτέλους τα χρήματα που κρατούσες τόσο καιρό επενδύθηκαν σε ένα εκπληκτικό και εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια! Αν μοιάζεις σε εμάς, τότε θα αισθάνεσαι μεγάλη χαρά για το νέο σου απόκτημα και συχνά πυκνά θα κάνεις εξορμήσεις στο κουτί τους, είτε για να τα ξαναδείς, ή για να τα βγάλεις μια instagram φωτογραφία. Και ενώ η ανυπομονησία σου για την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση είναι μεγάλη, καλό θα ήταν να λάβεις τα μέτρα σου, ούτως ώστε να μείνουν ανέπαφα για περισσότερο καιρό.

3 έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου για πάντα καινούρια!

Για να έχεις “καινούρια” παπούτσια για περισσότερο διάστημα, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις μερικά μικρά και πολύ οικονομικά tips, έτσι ώστε να μπορέσεις να περπατήσεις πολλά χιλιόμετρα με το αγαπημένο σου ζευγάρι!

1) Τοποθέτησε πάντα καινούριες λαστιχένιες σόλες

Τα ακριβά παπούτσια είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από δέρμα, ακόμα και οι σόλες τους. Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως ακόμα και αν τα έχεις φορέσει μια φορά, το κάτω μέρος τους αρχίζει και χαλάει επικίνδυνα. Η λύση σε αυτό είναι οι λαστιχένιες σόλες. Οποιοσδήποτε υποδηματοποιός μπορεί να το κάνει, μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπρόσθετα είναι μια πολύ φτηνή λύση! Αν επίσης, τα τακούνια τους είναι πολύ λεπτά, ζήτησε από τον τσαγκάρη να τα “ενισχύσει” με ένα ανθεκτικό heel-cap.

3 έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου για πάντα καινούρια! - εικόνα 2


2) Eνυδάτωσε τα!

Έχεις περιποιηθεί ποτέ το δέρμα των παπουτσιών σου; Αν όχι, τότε έφτασε η ώρα για να αρχίσεις να το κάνεις. Η ενυδατική για δέρματα, κάνει το παπούτσι να φαίνεται σαν καινούριο, καθώς αποτρέπει τα σπασίματα και τα γυαλίζει! Πριν την χρησιμοποιήσεις καθάρισε τα παπούτσια από τυχόν βρομιές και άπλωσε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα. Περίμενε λίγα λεπτά και έπειτα σκούπισέ τα απαλά. Το δέρμα θα έχει απορροφήσει όσο χρειάζεται. Οι περισσότερες κρέμες ξεκινάνε από 10 ευρώ και μάλλον θα κρατήσουν για μια ολόκληρη ζωή.

3 έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου για πάντα καινούρια! - εικόνα 3

3) Η αποθήκευση μετράει!

Το μέρος που τοποθετείς όλα σου τα παπούτσια παίζει μεγάλο ρόλο στην αντοχή τους. Αν τα έχεις όλα μαζί στοιβαγμένα σε ένα μικρό μέρος, τότε μπορεί να προκληθούν εύκολα ζημιές, όπως γδαρσίματα, ξεθώριασμα κλπ. Αν μένεις σε μικρό σπίτι, καλό θα ήταν να μην κρατάς όλα τα κουτιά των παπουτσιών σου, παρά μόνο όσα διατηρούν τα ακριβά σου παπούτσια ασφαλή και έχουν επίσης μεταξωτές σακούλες για να μην σκονίζονται (οι οποίες είναι ιδανικές για ταξίδια).
Τα υπόλοιπα ζευγάρια, καλό θα ήταν να τα τοποθετείς στο κάτω μέρος της ντουλάπας σου ή σε ένα ράφι.

Extra tip: Aπόφυγε να βάζεις τα ακριβά σου παπούτσια σε σημείο που τα βλέπει το φως, διότι μπορεί να προκληθούν φθορές, όπως ξεθώριασμα.


Φωτο: Pinterest, thecoveteur.com, magevo.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ