Follow us

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχώρισαν μέχρι τώρα

Φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τις επιδειξεις των Prada, Gucci, Max Mara και Fendi.
Από την Έλενα Πάκου

milano

Φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τις επιδειξεις των Prada, Gucci, Max Mara και Fendi

O κόσμος της μόδας έχει μεταφερθεί στο Μιλάνο αυτές τις μέρες αφού η ιταλική πόλη πήρε τη fashion σκυτάλη από το Λονδίνο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι παρουσίασαν οι οίκοι Prada, Gucci, Max Mara και Fendi για τον επόμενο Χειμώνα.


Prada:

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχώρισαν μέχρι τώρα

Aν κάτι ξεχώρισε περισσότερο αυτή τη φορά στη συλλογή που σχεδίασε η Miuccia Prada αυτά ήταν τα ενδιαφέροντα prints και οι αυστηρά δομημένες γραμμές των ρούχων που συνοδεύτηκαν από statement αξεσουάρ και διόλου διακριτικά αλλά υπέρ-κομψα στολίδια. Τα σύνολα ολοκλήρωσαν τα χοντροκομμένα (αν και τόσο hot εδώ και έναν περίπου χρόνο) παπούτσια και οι τσάντες που για μια ακόμα φορά περιμένουμε να γίνουν sold - out.

Max Mara:

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχώρισαν μέχρι τώρα - εικόνα 2

Eίναι ένα από τα show ατο οποίο δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Περιμένουμε όμως να δούμε ρούχα καλοραμμένα, κομψά, ιδανικά για την πολυάσχολη fashionista της εποχής. To στοιχείο - κλειδί της φετινής συλλογής είναι το παιχνίδι με τον όγκο και τη σιλουέτα που εκφράζεται άλλοτε με sleek στενά outfits και άλλοτε με τον πολύ επίκαιρο συνδυασμό του παντελονιού - καμπάνα με κάθε άλλο παρά στενά πανωφόρια. Με λίγα λόγια το ladylike συναντά τις αντρικές επιρροές και το σύγχρονο casual και μεταφράζονται με βάση τους διαχρονικούς κανόνες της κομψότητας και της σχολής του effortless - chic.

Gucci:

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχώρισαν μέχρι τώρα - εικόνα 3

Πως επανέρχεσαι μετά από μια χειμερινή συλλογή που σχεδόν καθόρισε τις τάσεις όσον αφορά στους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και την επιρροή των 70's και μια καλοκαιρινή συλλογή που έδωσε το πράσινο φως για την στυλιστική κυριαρχία των 20's και έχει ήδη γίνει η πιο πολυφορεμένη από τους celebrities; Σύμφωνα με τη Frida Giannini του οίκου Gucci η απάντηση βρίσκεται στα αέρινα χειμερινά ρούχα, το βαρύ αλλά τόσο αριστοκρατικό βελούδο, τις σκούρες αποχρώσεις και το remake του διάφανου φορέματος που μονοπώλησε τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας.

Fendi:

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχώρισαν μέχρι τώρα - εικόνα 4

Mε τη γούνα να πρωταγωνιστεί, τα μανίκια να παίζουν το ρόλο του βασικού "wow" παράγοντα και τις ιδιαίτερες γραμμές να υποστηρίζουν με τον πιο δυναμικό τρόπο τη συλλογή, o Fendi χειμώνας δίχασε αλλά παρέμεινε σταθερά στα αγαπημένα shows των έμπειρων fashionistas. Και μπορεί να μην τολμούσαμε ποτέ να φορέσουμε ένα total-fur ταγιέρ αλλά σίγουρα θα τολμούσαμε να δοκιμάσουμε τα γεωμετρικά φορέματα ή τις δερμάτινες φούστες. Οι πινελιές χρώματος θεωρούνται ούτως ή άλλως must.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ