Follow us

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos

Η σχεδιάστρια Samantha Sotos μιλά για το brand της αποκλειστικά στη Miss Bloom και δίνει τα δικά της στυλιστικά tips

Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos

Η σχεδιάστρια Samantha Sotos μιλά για το brand της αποκλειστικά στη Miss Bloom και δίνει τα δικά της στυλιστικά tips

Μεγαλωμένη στην Αυστραλία από έλληνες γονείς, η Samantha Sotos έχει δημιουργήσει το δικό της brand μέσα από το οποίο εκφράζει το lifestyle και των δύο ηπείρων, γι' αυτό και η ίδια χαρακτηρίζει το στυλ των ρούχων της «Euralian». Δηλαδή, ρούχα που συνδυάζουν αρμονικά την αυστραλιανή άνεση με την ευρωπαϊκή κομψότητα.

Διάβασε τι δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στη Miss Bloom:


Ποια είναι η ιστορία σου και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον σχεδιασμό ρούχων;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αυστραλία από έλληνες γονείς. Στην Ελλάδα ήρθα για πρώτη φορά όταν τελείωσα το λύκειο και τότε ήταν που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Μετά τις σπουδές μου πάνω στo σχέδιο μόδας σε Αθήνα και Λονδίνο, επέστρεψα στο Σίδνεϊ όπου εργάστηκα για τα labels Collette Dinnigan και Vallen. Ο δρόμος μου με έφερε ξανά στην Ελλάδα και αφού συνεργάστηκα με τα brands Kathy Heyndels και Man & Manetti, αποφάσισα τη δημιουργία του δικού μου brand, Samantha Sotos.


Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα του δικού σου brand;
Από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον σχεδιασμό ρούχων, είχα πάντοτε την επιθυμία να δημιουργήσω το δικό μου brand. Επειδή στις εταιρείες τις οποίες εργάστηκα ασχολήθηκα κυρίως με την ανδρική ένδυση, όταν αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου που να αφορά τις γυναίκες, ήταν πολύ πιο εύκολο να ανακαλύψω την ταυτότητά μου. Ποια είναι αυτή; Το «Euralian» στυλ, που συνδυάζει τον τρόπο ζωής και των δύο ηπείρων στις οποίες έχω ζήσει. Η Αυστραλία προσφέρει την άνεση στο ντύσιμο, η Ευρώπη την κομψότητα. Αυτά είναι και τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ρούχα μου.

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos

Πώς θα περιέγραφες τις δημιουργίες σου με τρεις λέξεις;
Άνετες, διαχρονικές, για όλες τις ώρες.


Τι υλικά σου αρέσει να χρησιμοποιείς;

Έχω αδυναμία στα ρευστά υφάσματα, όπως είναι το ζέρσεϊ, αλλά και στα πιο «ρομαντικά», όπως η δαντέλα.


Από που αντλείς έμπνευση για να σχεδιάσεις;
Ο,τιδήποτε γύρω μου ή μέσα μου μπορεί να αποτελέσει για μένα πηγή έμπνευσης. Κάποιο χρώμα, μία μελωδία, ένα συναίσθημα, ακόμα και κάτι που νιώθω ότι λείπει από τη δική μου ντουλάπα!

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos - εικόνα 2

Πότε ξεκίνησες να σχεδιάζεις νυφικά και βαπτιστικά; Πώς προέκυψε η ιδέα;
Ξεκίνησα να φτιάχνω νυφικά για φίλες μου, αλλά σιγά-σιγά συνειδητοποίησα ότι ήταν αρκετές οι γυναίκες που ήθελαν κάτι αντίστοιχο για το δικό τους νυφικό. Τα βαπτιστικά ξεκίνησαν μετά από πρόταση που είχα από το μαγαζί βαπτιστικών Ekubo. Μου άρεσε πολύ η δουλειά τους και θεώρησα το timing τέλειο!


Πόσο διαφορετικό είναι από το να σχεδιάζεις ρούχα;
Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός νυφικού είναι πολύ ιδιαίτερη και επιθυμία μου είναι η μέλλουσα νύφη να συμμετέχει σε όλη αυτήν τη διαδικασία και να με εμπιστεύεται. Με τα βαπτιστικά ήθελα να βάλω την δική μου πινελιά, βγάζοντας μία εικόνα παιδική και ταυτόχρονα αριστοκρατική, χωρίς το παιδί να χάνει την άνεση που χρειάζεται.

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos - εικόνα 3

Εκτός από τα νυφικά, υπάρχει η δυνατότητα custom-made παραγγελίας;
Φυσικά, αν κάποιος επιθυμεί κάτι ιδιαίτερο και προσωπικό! Επίσης, για αυτούς που θέλουν κάτι ξεχωριστό, υπάρχουν μοναδικά κομμάτια/ δείγματα από παλαιότερες συλλογές σε πολύ οικονομικές τιμές.


Υπάρχει κάποιο κομμάτι που να έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σου; Κι αν ναι, για ποιο λόγο;

Όλες μου οι δημιουργίες έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Τα δύο κομμάτια που δίνουμε δώρο στον διαγωνισμό είναι από τα αγαπημένα μου και αντιπροσωπεύουν απόλυτα το brand μου. Το μαύρο robe jacket είναι signature κομμάτι της συλλογής μου και λατρεύω τις επιλογές layering που μπορείς να κάνεις από τώρα μέχρι και την άνοιξη. Το φόρεμα και ο συνδυασμός του εκρού και της μαύρης δαντέλας μου φέρνει στο μυαλό άλλες, παλιές εποχές.

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos - εικόνα 4

Σε ποιες γυναίκες θεωρείς ότι απευθύνεσαι;
Τα ρούχα μου απευθύνονται σε γυναίκες κάθε ηλικίας που δουλεύουν, βγαίνουν, τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ και επιθυμούν να είναι άνετες και κομψές όλες τις ώρες.


Τι ξεχωρίζεις και προτείνεις στις γυναίκες για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2013-'14 από τη δική σου συλλογή;
Λατρεύω το πόντσο και τα σακάκια με 3/4 μανίκι ή drop sleeve, που φοριούνται με μακρυά γάντια. Φούστες που τονίζουν τη μέση, όπως οι μακριές φούστες σε σχήμα τουλίπας που έχω σχεδιάζει και μου αρέσουν φορεμένες με εφαρμοστά μπλουζάκια. Τέλος, τα παντελόνια και οι φούστες με έντονες τσέπες που προεξέχουν κάνουν μία σιλουέτα δυνατή και εντυπωσιακή.

Φθινοπωρινός Διαγωνισμός: Κέρδισε ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos - εικόνα 5
Η σχεδιάστρια Samantha Sotos



Πάρε μέρος στο σούπερ διαγωνισμό της Miss Bloom για να κερδίσεις ένα φόρεμα και ένα robe jacket Samantha Sotos!

Κάνε κλικ εδώ για να πάρεις μέρος στον σούπερ διαγωνισμό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ρούχα Samantha Sotos κάνε ένα κλικ στην Facebook Page Samantha Sotos αλλά και στο samanthasotos.com.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ