Follow us

Η ελληνική μόδα κατακτά την Ευρώπη

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η ελληνική μόδα βλέπει μπροστά

Η ελληνική μόδα κατακτά την Ευρώπη

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η ελληνική μόδα βλέπει μπροστά.


Με τη σύμπραξη τριών fashion editors, η βρετανική Telegraph δημοσίευσε χτες ένα άρθρο- ύμνο στην ελληνική μόδα. Μπορεί η Ελλάδα να έχει ταλαιπωρηθεί όσο καμιά άλλη χώρα από τη μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών όμως η δημιουργικότητα, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, ανθίζει όλο και περισσότερο εδώ. Αυτό παρατήρησαν και οι editors της Telegraph και συνέταξαν ένα άρθρο-διθύραμβο αναφερόμενοι σε τρία νέα και ήδη πολύ επιτυχημένα ελληνικά brands.

Πρώτο στη σειρά, το αγαπημένο μας Zeus+Dione, των Μαρέβα Γκραμπόβσκι και Δήμητρας Κολοτούρα που αποφάσισαν να ιδρύσουν το δικό τους brand αφότου διάβασαν ένα άρθρο για την ελληνική οικονομική κρίση στην εφημερίδα The Economist. "Πήγαμε οπουδήποτε ακούγαμε ότι υπάρχει κάποιος που κάνει κάνει εξαιρετικό και συναντήσαμε πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Αυτό ήταν το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού μας ως τώρα" δήλωσε στην Telegraph η Δήμητρα Κολοτούρα.

Πλέον, τρία χρόνια μετά, η Zeus+Dione απασχολεί 18 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα ενώ έχει χαρίσει δουλειά σε πάνω από 100 άτομα ανά την Ελλάδα. "Αυτό μας χαρίζει ώθηση και κουράγιο για να συνεχίσουμε. Το να βλέπουμε μικρά εργαστήρια και οικογενειακές επιχειρήσεις να μεγαλώνουν και να προσλαμβάνουν ανθρώπους είναι μεγάλο συν".


Συνεχίζοντας η Telegraph προσέγγισε τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή που με το ιδιαίτερο στυλ της και την αγάπη της στην ελληνική παράδοση έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο της μόδας. "Έχω βαθιά κατανόηση για την ελληνική φύση...Λατρεύω τη φύση: ζω στη θάλασσα και αγαπώ το νερό, αγαπώ τα βουνά" εξομολογείται η Μακρή στην Telegraph και αμέσως γίνεται κατανοητή η έμπνευση της τελευταίας της συλλογής, γεμάτη από μοτίβα όπως το φίδι και το μάτι. Το αποτέλεσμα είναι υψηλής αξίας κοσμήματα που φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ, κοσμήματα που γίνονται μέρος της ζωής μας.


Τρίτη στη σειρά ήταν η Χριστίνα Μαρτίνη, η δημιουργός των Ancient Greek Sandals, που όπως η ίδια εξήγησε στην Telegraph ως παιδί πέρασε πολύ χρόνο μέσα σε μουσεία και αρχαία μνημεία. "Είναι φυσικό για τα ελληνόπουλα του πολιτισμού μας. Κάποτε ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Το να χάνομαι μέσα στα αρχαία μνημεία ήταν το αγαπημένο κομμάτι της παιδικής μου ζωής...ακόμα είναι" είπε χαρακτηριστικά η Μαρτίνη. Πλέον τα Ancient Greek Sandals μετρούν δύο χρόνια ζωής και χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας ιταλικό δέρμα. "Υπάρχει ατέλειωτη έμπνευση, κάθε σεζόν ερευνώ και κάτι διαφορετικό." δήλωσε η Μαρτίνη που για την resort συλλογή της έχει σχεδιάσει φτερωτά σανδάλια σε φλούο ροζ χρώμα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ