Follow us

Έκθεση-αφιέρωμα στη Bjork στο Μuseum of Modern Art

Τιμητική έκθεση με έργα της από performance art, ηχογραφήσεις, ταινίες, κοστούμια, μουσικά όργανα και οπτικό υλικό.

bjork-def

Τιμητική έκθεση με έργα της από performance art, ηχογραφήσεις, ταινίες, κοστούμια, μουσικά όργανα και οπτικό υλικό.


Θα μπορούσε να ξενικήσει έτσι αυτή η ανακοίνωση: Ιt was about time. Από το Μάρτιο, το MoMa της Νέας Υόρκης θα φιλοξενήσει μια πολυσυλλεκτική έκθεση της Ισλανδής τραγουδίστριας/performer/art περσόνας.

Έκθεση-αφιέρωμα στη Bjork στο Μuseum of Modern Art

To project ξεκινάει με ένα αφηγηματικό μέρος επιμελημένο από την ίδια και τον Ισλανδό συγγραφέα Sjon Sigurdsson που θα λειτουργεί ως εισαγωγή στη βιογραφία και το έργο της. Ωστόσο (αναμενόμενο από την ίδια) θα περιλαμβάνει και προϊόντα μυθοπλασίας που θα μπλέκονται με τη δράση της Bjork τις δύο δεκαετίες που απασχολεί το κοινό ως καλλιτέχνης, από το 1993 δηλαδή που έβγαλε το πρώτο solo album της (Debut).

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης θα βρει κανείς κομμάτια από τις δουλειές της σε συνεργασία με σκηνοθέτες, φωτογράφους αλλά και fashion designers ενώ το όλο εγχείρημα ολοκληρώνεται με μια νέα οπτικοακουστική εμπειρία για την οποία ευθύνεται η ίδια, ο σκηνοθέτης Andrew Huang (σκηνοθέτης των videoclips "Before Your Very Eyes των Atoms for Peace και "Mutual Core" της Bjork) και άνθρωποι από το χώρο του 3D-design. (φαντάσου!)

"Η Bjork είναι εκπληκτικά καινοτόμο μυαλό και η συνεισφορά της στη μουσική, το video installation και τη μόδα έχουν επηρρεάσει μεγάλη μερίδα ανθρώπων-ανεξαρτήτως ηλικίας" είπε ο Klaus Biesenbach, καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσείου.

Ηint: Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή Biophilia της Bjork, όπου σε συνεργασία με την εταιρία της One Little Indian προωθεί μουσικό περιεχόμενο, γραφικές τέχνες και animation και την οποία δώρισε στο μουσείο. Να αναφέρουμε σε αυτό ο σημείο οτι είναι η πρώτη φορά που το MoMa ασχολείται (πόσο μάλλον συμπεριλαμβάνει σε έκθεσή του) ένα application.

Επιπλέον, είναι πια γνωστό οτι η ίδια εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί σε Ευρωπαϊκά σχολεία σαν πρόγραμμα για την προώθηση της παιδικής δημιουργικότητας και τη βοήθεια παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.


Έκθεση-αφιέρωμα στη Bjork στο Μuseum of Modern Art - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ