Follow us

Oscar de la Renta: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής

Ο Αμερικανός fashion insider στα 82 του χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

odl

Ο Αμερικανός fashion insider στα 82 του χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο


Την είδηση μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και επιβεβαίωσε η σύζυγος του σχεδιαστή, στους New York Times. O Oscar de la Renta έχασε χθες την μάχη μετην ζωή, στην ηλικία των 82 ετών.

Oscar de la Renta: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής

Ο μέγας μόδιστρος που ξεκίνησε μόλις στα 18 του χρόνια να σπουδάζει ζωγραφική στη Μαδρίτη, μαθήτευσε τελικά στο ατελιέ του Cristobal Balenciaga όπου και γνώρισε εκ των έσω τον κόσμο της μόδας και του στυλ. Η μεγάλη αναγνώριση μπορεί να πει κανείς οτι ξεκίνησε από τη στιγμή που έντυσε τη Jackie Kennedy.

Toν αναγνωρίζουμε πίσω από τα πιο εντυπωσιακά red carpet φορέματα εδώ και δεκαετίες και είναι αγαπημένος πολλών stars. Όταν ρωτήθηκε για τη σημασία του στυλ στη ζωή μιας γυναίκας είπε:

«Το στυλ ξεκινάει από το να δείχνεις ωραία γυμνή. Είναι θέμα πειθαρχίας. Αν δεν ντύνεσαι καλά κάθε μέρα, δεν αποκτάς την συνήθεια. Δεν έχει να κάνει με το τι φοράς, αλλά με τον τρόπο που ζεις την ζωή σου»

Η πρώτη του σύζυγος του de la Renta, Francoise de Langlade, ήταν editor της γαλλικής Vogue. Μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του ο σχεδιαστής υιοθέτησε έναν γιο, ενώ, το 1989, παντρεύτηκε την socialite Annette Engelhard Reed. Ο ίδιος διαγνώστηκε με καρκίνο το 2006.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος του ανακοίνωσε ότι ο Peter Copping αναλαμβάνει χρέη διευθυντή δημιουργικού.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, στα Μέσα, η καλή του φίλη, Diane von Furstenberg ανέβασε στον στο Instagram μία φωτογραφία του σχεδιαστή, από τις διακοπές του το περασμένο Καλοκαίρι στην Ελλάδα, γράφοντας: «Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε στις καρδιές μας. Αντίο Oscar. Σε αγαπάμε».

Oscar de la Renta: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής  - εικόνα 2
[πηγή: madamefigaro.gr]

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ