Follow us

Εσύ ξέρεις ποιος έφτιαξε τα ρούχα που φοράς;

Η επανάσταση στη βιομηχανία της μόδας έρχεται στις 24 Απριλίου

Εσύ ξέρεις ποιος έφτιαξε τα ρούχα που φοράς;

Η επανάσταση στη βιομηχανία της μόδας έρχεται στις 24 Απριλίου


Από τις eco συλλογές ρούχων μέχρι το νορβηγικό ριάλιτι Sweatshop Deadly Fashion, βλέπουμε μία κινητοποίηση στον κόσμο της μόδας προκειμένου να γίνουμε όλοι πιο fashion consious. Στις 24 Απριλίου, ο κόσμος της μόδας “επανασταστεί” και δίνει το δικό του μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τις ανθρώπινες και κοινωνικά αποδεκτές συνθήκες εργασίας.

Με σύνθημα «who made my clothes» το παγκόσμιο κίνημα Fashion Revolution day, που φέτος δραστηριοποιείται σε 68 χώρες, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους πολίτες, να αναρωτηθούν τι κρύβεται πίσω από τα ταμπελάκια των ρούχων τους και να ρίξει φως στη βιομηχανία της μόδας και τη διαδικασία παραγωγής.

Η ελληνική ομάδα του Fashion Revolution διοργάνωσε για το 2015, 14 δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαίο event αυτό που γίνει στις 24 Απριλίου. Σκοπός είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία - επέτειος του τραγικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Rana Plaza, στο Μπαγκλαντές που κόστισε τη ζωή 1133 ανθρώπων, να αποτελέσει έναυσμα και στη χώρα μας, για τη δημιουργία ενός οργανωμένου κινήματος που ζητά διαφάνεια στην παραγωγική αλυσίδα και στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, η οργανωτική ομάδα του Fashion Revolution στην Ελλάδα, μας καλεί συμμετέχουμε σε πολλές και διαφορετικές δράσεις, καθώς επίσης να φορέσουμε ένα ρούχο από μέσα προς τα έξω, να το φωτογραφίσουμε και να μοιραστούμε τη φωτογραφία στα social media με hashtag #whomademyclothes.

Info
Ταράτσα BIOS, Πειραιώς 84
Ώρα 21.00

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ