Follow us

8 έλληνες δημιουργοί που αγαπάμε τώρα

Τα items που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας έχουν ελληνική υπογραφή

Τα items που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας έχουν ελληνική υπογραφή

Τα items που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας έχουν ελληνική υπογραφή

Κάθε εβδομάδα επιστρέφουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς που αποδεικνύουν πως η Ελληνική ευρηματικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα στο design, μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια εγχώρια αγορά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού.

8 έλληνες δημιουργοί που αγαπάμε τώρα
Callista Crafts
Το 2013, η Ελένη Αγιοστρατίτη και η Σύλια Κωνσταντινίδου οραματίστηκαν ένα brand με τσάντες φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά, που κάθε γυναίκα θα θέλει να κρατάει. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το brand Callista.
Έμπνευσή τους όπως αναφέρουν, αποτελούν η Ελληνική ομορφιά, αλλά και οι Αρχαιοελληνικοί μύθοι, που εδώ και χρόνια συμπεριλαμβάνονται στην κληρονομιά του τόπου μας. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι κεντημένες ραφές που διακοσμούν τις iconic τσάντες τους, για την δημιουργία των οποίων χρειάζονται περίπου 400 stitches και 300 κόμποι.
Χειροποίητα backpacks, κομψά clutches, πουγκιά αλλά και οι υπερμεγέθεις shopper bags σε pale αποχρώσεις, είναι μόνο κάποια από τα σχέδια που μπορεί να βρει κανείς στις συλλογές τους.

http://www.callistacrafts.com/

8 έλληνες δημιουργοί που αγαπάμε τώρα - εικόνα 2

Stefania Frangista
Πέντε χρόνια ύστερα από την ίδρυση του Pink Sands, η Στεφανία Φρανγκίστα θέλησε να επανασυστηθεί με ένα νέο beachwear brand, το Stefania Frangista που φέρει το όνομά της και είναι εμπνευσμένο από την πατρίδα της. Έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ, η όμορφη σχεδιάστρια ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στις ρίζες της και να μεταδώσει την μοναδικότητα του ελληνικού καλοκαιριού. Φέτος λοιπόν μέσω της συλλογής της “The Hydra Collection” αποτίει φόρο τιμής στην Ύδρα, δημιουργώντας κομψά bandeaux και σαγηνευτικά καφτάνια, σε γήινους τόνους που κολακεύουν την σιλουέτα και αγκαλιάζουν το σώμα, προσκαλώντας όλες τις γυναίκες να ζήσουν ένα υπέροχο, ελληνικό καλοκαίρι.

stefaniafrangista.com

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ