Follow us

Τέλος στις αδύνατες κούκλες για το Topshop

Μετά από διαμαρτυρίες, οι κούκλες του Topshop "παχαίνουν"

Τέλος στις αδύνατες κούκλες για το Topshop

Μετά από διαμαρτυρίες, οι κούκλες του Topshop "παχαίνουν"!

Η δημόσια διαμαρτυρία της Laura Berry, μέσω της σελίδας της στο Facebook, οδήγησε το δημοφιλές βρετανικό brand Topshop να αποσύρει τις πολύ αδύνατες κούκλες από τα καταστήματά του. Αποδεικνύοντας τη δύναμη των social media η Berry έγραψε ένα κείμενο στο προφίλ της, στο οποίο δήλωσε αγανακτισμένη με το brand και την κακή επιρροή του στα νέα κορίτσια.

"Όπως γνωρίζεται ζούμε στο 2015. Μια εποχή που θέλω να πιστεύω πως είμαστε γνώστες των σκληρών και μη πραγματικών απαιτήσεων που μας επιβάλει ο κόσμος της μόδας" έγραψε κάτω από τη φωτογραφία μιας κούκλας όπου είχε ταγκάρει τη διάσημη εταιρεία. "Κάθε μέρα με περιβάλλουν δυνατές γυναίκες και άντρες που παλεύουν με την εικόνα που έχουν για το σώμα τους...Θα ήθελα να ακούσω πώς δικαιολογείτε την δελοιωδώς αδύνατη κούκλα στο συγκεκριμένο κατάστημά σας;...Πιστεύω πως όλοι πρέπει να νιώθουμε άνετα μέσα στο σώμα μας. Δεδομένου αυτού, η κούκλα αυτή είναι πραγματικά γελοία".

Τέλος στις αδύνατες κούκλες για το Topshop

Το Topshop απάντησε στη διαματυρία της Berry με το ακόλουθο κείμενο "Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να προωθούμε ένα υγιές πρότυπο από τα μοντέλα που χρησιμοποιούμε για τις καμπάνιες μας μέχρι το online κατάστημα και το blog μας. Ενημερωτικά, η κούκλα της φωτογραφίας παράγεται από έναν προμηθευτή που δουλεύει με πολλές εταιρείες και καταστήματα τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό το συγκεκριμένο στυλ βρίσκεται σε μικρό αριθμό στα καταστήματά μας και είναι βασισμένο στο βρετανικό μέγεθος 10. Το ύψος της είναι 1,87, πιο ψηλό από το μέσο κορίτσι, και η μορφή της είναι στυλιζαρισμένη για να έχει μεγαλύτερη επιρροή μέσα στο κατάστημα. Οι κούκλες είναι από fiberglass και πρέπει να έχουν συγκεκριμένο μέγεθος για να μπορούμε να τις ντύσουμε και γδύσουμε εύκολα εφόσον δεν είναι εύκαμπτες. Άρα γενικά δεν υποτίθεται πως αναπαριστούν πιστά το γυναικείο σώμα. Δεδομένων αυτών, λαμβάνοντας υπόψιν τη δική σας άποψη αλλά και άλλων πελατών μας, δε θα ξαναπαραγγείλουμε το συγκεκριμένο τύπο κούκλας. Ζητάμε συγγνώμη αν δεν ανταποκριθήκαμε στο επίπεδο εξυπηρέτησης που επιθυμούμε για τους πελάτες μας. Ξανά, ευχαριστούμε για το μήνυμα."

Η Laure Berry πλέον έχει ξεκινήσει μια online καμπάνια στην οποία παρακινεί το Department for Business Innovation and Skills "να καθιερώσει μία στάνταρ κατηγορία μεγεθών που να αναγνωριστεί και να χρησιμοποιείται παγκοσμίως στη βιομηχανία των ρούχων".



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ