Follow us

Jane Birkin: Αποσύρει το όνομά της από τη θρυλική τσάντα Hermes

Και ο λόγος είναι η βαθιά οικολογική της συνείδηση...

Jane Birkin: Αποσύρει το όνομά της από τη θρυλική τσάντα Hermes

Και ο λόγος είναι η βαθιά οικολογική της συνείδηση...

H Jane Birkin είναι μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στον κόσμο του στυλ. Η 68χρονη πλέον μούσα συνδέθηκε στενά με το απέριττο casual γαλλικό στυλ και τη μόδα της δεκαετίας του 1970 ενώ η πολύκροτη σχέση της με τον Serge Gainsbourg ακόμα είναι αντικείμενο νοσταλγίας και συζήτησης. Από την Jane εμπνεύστηκε και ο οίκων πολυτελών ειδών Hermes την πιο διάσημη τσάντα του, την "Birkin", μα πλέον όλα θα αλλάξουν.

Jane Birkin: Αποσύρει το όνομά της από τη θρυλική τσάντα Hermes
Η τσάντα Birkin του οίκου Hermes

Με επίσημη δήλωσή της μέσω της οργάνωσης PETA, η Jane Birkin ζήτησε από τον οίκο Hermes να αποσύρει το όνομά της από το συγκεκριμένο μοντέλο αφού, μετά από πρόσφατη αποκάλυψη της συγκεκριμένης φιλοζωικής οργάνωσης, συνειδητοποίησε πως προκειμένου να κατασκευαστεί η πολυτελής τσάντα κροκόδειλοι και αλλιγάτορες δολοφονούνται βάναυσα.

Jane Birkin: Αποσύρει το όνομά της από τη θρυλική τσάντα Hermes - εικόνα 2
Jane Birkin

Ο οίκος Hermes απάντησε λέγοντας πως σέβεται απόλυτα την επιλογή της Jane Birkin και πως και οι ίδιοι σοκαρίστηκαν από το βίντεο που ετοίμασε η PETA μετά από επίσκεψή της σε ένα κτηνοτροφείο κροκοδείλων και αλλιγατόρων. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν τη θέση τους λέγοντας πως η συγκεκριμένη "φάρμα" δεν ανήκει στους προμηθευτές του οίκου και πως οι ίδιοι κάνουν κάθε μήνα επισκέψεις στις φάρμες με τις οποίες συνεργάζονται προκειμένου να διασφαλίσουν τα στάνταρ παραγωγής.

Το αν τελικά η διάσημη τσάντα θα μείνει χωρίς όνομα, θα το δείξει ο χρόνος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ