Follow us

H απάντηση του Hermes στην απαίτηση της Jane Birkin

Αφότου η ίδια ζήτησε να μην χρησιμοποιείται το όνομα της στη διάσημη Birkin bag

H απάντηση του Hermes στην απαίτηση της Jane Birkin

Αφότου η ίδια ζήτησε να μην χρησιμοποιείται το όνομα της στη διάσημη Birkin bag


Ύστερα από την διέρρευση ενός video (με την πρωτοβουλία της οργάνωσης PETA) που προβάλλει την βάναυση εκτροφή κροκόδειλων και των πρακτικών σφαγής τους για την δημιουργία των πολυτελών ειδών και αξεσουάρ Hermes, η Jane Birkin ξεκίνησε μια διαμάχη με τον γαλλικό οίκο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της στα μέσα ενημέρωσης, η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια ζήτησε από τον Hermes, να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά της στις διάσημη Birkin Croco, μέχρι να υιοθετήσει καλύτερες πρακτικές που να ικανοποιούν τους διεθνείς κανονισμούς στην κατασκευή αυτής της τσάντας, ενώ δήλωσε ότι συνυπέγραψε το αίτημα με τίτλο Mercy For Animals. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ηθοποιού Joaquin Phoenix που καλεί "να πετάξουμε τα δέρματα από την ντουλάπα μας"-- σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα "εκατομμύρια ερπετά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο και μετατρέπονται σε παπούτσια, τσάντες, ζώνες και άλλα αξεσουάρ".

“Η Jane Birkin έχει εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με τις πρακτικές σφαγής των κροκόδειλων.Τα σχόλια της δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την μεταξύ μας φιλία, που υφίσταται εδώ και χρόνια. Ο Hermes σέβεται και συμμερίζεται τα συναισθήματα της καθώς σοκαρίστηκε επίσης από τις εικόνες που μεταδόθηκαν πρόσφατα” ήταν η απάντηση του οίκου. Οι εκπρόσωποι μάλιστα πρόσθεσαν ότι τα δέρματα κροκοδείλων που προμηθεύτηκε ο οίκος από το εκτροφείο του Τέξας, -το οποίο εμφανίζεται στο βίντεο- δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τσαντών Birkin και υπογράμμισε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του εκτροφείου αυτού. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εκτροφείο και ότι θα υπάρξει επανόρθωση και κυρώσεις από "τυχόν παραβίαση του κανονισμού".

Από την πλευρά της η οργάνωση PETA, ευχαρίστησε την Jane Birkin για την στάση της και πρόσθεσε πως μπορεί κάποτε οι τσάντες του οίκου να ήταν ορόσημο του πλούτου και της υψηλής κοινωνίας, ωστόσο σύντομα κανείς δεν θα θέλει να τις κρατάει”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τσάντα Birkin από δέρμα κροκοδείλου και η τσάντα Kelly, που πήρε το όνομά της από την εκλιπούσα ηθοποιό Grace Kelly, είναι δύο από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του οίκου παρότι οι τιμές τους ξεκινούν από 20.000 ευρώ καθώς αποτελεί συχνό το φαινόμενο να εξαντλούνται από τα καταστήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ