Follow us

Τα παστέλ της Άνοιξης

10 συμβουλές για να εφαρμόσεις εύκολα την πιο όμορφη ανοιξιάτικη τάση στην καθημερινότητά σου! Από την Έλενα Πάκου

pastels

10 συμβουλές για να εφαρμόσεις την τάση στην καθημερινότητά σου


Τα παστέλ χρώματα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Αντίθετα είναι μια από τις διαχρονικότερες ανοιξιάτικες τάσεις και επανέρχεται στο προσκήνιο κάθε χρόνο με το που ζεσταίνει ο καιρός. Φέτος βέβαια μιας και οι πλέον κορυφαίοι σχεδιαστές όπως ο Marc Jacobs για τον οίκο Louis Vuitton τα χρησιμοποίησαν και με το παραπάνω, έχουμε κάθε άλλοθι για να φορέσουμε τις ζαχαρένιες αποχρώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κανόνες τις πασαρέλας διαφέρουν πολύ από τους κανόνες του καθημερινού ντυσίματος γι αυτό και συγκεντρώσαμε 10 tips για να εφαρμόσεις σωστά την τάση.

Τα παστέλ της Άνοιξης
1. Σακάκι Η&Μ 2. Δαχτυλίδια Topshop 3. Koλιέ Zara 12,95€ 4. Φόρεμα Blanco 32.99€ (210 3210030) 5. Tσάντα Topshop 60£ 6. Τ-shirt Pull&Bear 7. Tζιν 7 for All Mankind 200€ net-a-porter 8. Εσπαντρίγιες Steve Madden 109€, nak.gr

1. Απόφυγε το μαύρο. Τα παστέλ είναι χρώματα "γλυκά" και απαλά γι αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις σκληρές αντιθέσεις που αλλοιώνουν το χαριτωμένο αποτέλεσμα. Αν θέλεις κάτι σκούρο επίλεξε το navy blue.

2. Συνδύασέ τα με γήινα χρώματα: Τα γήινα χρώματα είναι ιδανικά για τις παστέλ αποχρώσεις. Από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς είναι το ροζ με το μπεζ (που μπορείς να το φορέσεις ακόμα και στο γραφείο!).

3. Κάνε color-blocking. Τα pastels είναι περισσότερο ενδιαφέροντα αν τα συνδυάσεις μεταξύ τους ενώ ιδιαιτέρως hot φέτος είναι το κίτρινο και το γαλάζιο.

4. Επένδυσε σε ένα pastel φόρεμα. Ναι, καλά κατάλαβες έχει έρθει πια η ώρα να αφήσεις το μικρό μαύρο φόρεμά σου στην ντουλάπα να ξεκουραστεί. Η Άνοιξη θέλει χρώμα!

5. Αν πάλι δεν είσαι fan των φορεμάτων επίλεξε ένα pastel τζιν παντελόνι. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το coloured denim είναι τάση από πέρσι το καλοκαίρι και κρατά ακόμα γερά!

6. Σε περίπτωση βέβαια που προτιμάς τα ρούχα σου να είναι διακριτικά αλλά θέλεις και να ακολουθήσεις την τάση δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα διάφορα αξεσουάρ που έχουν κυκλοφορήσει σε παστέλ αποχρώσεις. Ένα statement κολιέ (αν θέλεις να κάνεις εντύπωση) πάνω από το λευκό σου t-shirt ή ένα σετ δαχτυλίδια (αν προτιμάς κάτι διακριτικό) θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη.

7. Στην περίπτωση που θέλεις να έχεις μια παστελ πινελιά πάνω σου καθημερινά τότε η λύση είναι ένα ζευγάρι παπούτσια (λατρέψαμε τις εσπαντρίγιες της φωτό) ή μια ευρύχωρη τσάντα που θα σε συντροφεύει στα καθημερινά σου τρεξίματα.

8. Αναβάθμισε το καθημερινό σου t-shirt. Ξέχνα το κλασικό λευκό/γκρι t-shirt και διάλεξε ένα με pastel προσθήκες.

9. Μην φοβηθείς τα statement κομμάτια. Ένα ροζ ναυτικό σακάκι με χρυσά κουμπιά κατατάσσεται στην κατηγορία των καλών αγορών. Για να το επιβεβαιώσεις αρκεί να το φανταστείς φορεμένο με το wideleg τζιν σου ή ένα λευκό παντελόνι.

10. Αν δεν αισθάνεσαι σίγουρη ότι μπορείς να υποστηρίξεις την τάση ξεκίνα σταδιακά από ένα ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα ή ένα αξεσουάρ και συνέχισε προσθέτωντας και άλλα παστέλ κομμάτια στα σύνολά σου.


Αν θέλεις ένα real-life παράδειγμα της τάσης δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο look της Αλεξάνδρας Κατσαΐτη στο event "Taste the Fashion"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ