Tasty Guide12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

3+1 Κέικ για τα Χριστούγεννα από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger μας προτείνει τρεις (συν μια) συνταγές για χριστουγεννιάτικα κέικ που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολίσουν!

Έχουμε μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ο αγαπημένος μας Cool Artisan food blogger μας προτείνει τρεις (συν μια) συνταγές για χριστουγεννιάτικα κέικ που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολίσουν!

Το instagram του @gabnikolaidis γεμίζει καθημερινά με συνταγές και νόστιμες προτάσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα τα… χριστούγεννα έχουν κάνει «κατάληψη» στον λογαριασμό του! Κάπως έτσι αποφασίσαμε να του ζητήσουμε να επιλέξει τις 3 top αγαπημένες του συνταγές που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο Xmas απο ποτέ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ CRANBERRIES

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια μέρα! Είναι ένα συναίσθημα! Ένα συναίσθημα που κρατά 2 μήνες και γίνεται πιο έντονο με απλά πράγματα όπως όταν ανάβεις τα λαμπάκια στο δέντρο ή όταν μοσχοβολάει το σπίτι από ένα εορταστικό κέικ.

Συστατικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαργαρίνη, λιωμμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. αμύδγαλο φιλέ
  • 50 γρ. cranberries
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C,στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τα cranberries. Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε, απλά ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Προαιρετικά γλασάρουμε με icing από τυρί κρέμα και τριμμένη κουβερτούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

bagel
Ευκολες Συνταγες22 Ιουλίου 2018

Αυτό το bagel διαφέρει από αυτά που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα

Έχεις δοκιμάσει ξανά bagel από noodles γλυκοπατάτας;

Tasty Guide20 Ιουλίου 2018

Η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου αποθεώνει το κρέας στην πιο ωραία ταράτσα της πόλης

Το Bites & Wine υπόσχεται τις πιο καλοκαιρινές γευστικές βραδιές

Tasty Guide20 Ιουλίου 2018

Fooding Around: Λαχταριστά νέα από την πόλη και το web

Αφίξεις, εμμονές και νέα για foodies

ελληνικές συνταγές
Tasty Guide19 Ιουλίου 2018

Όλες οι ελληνικές συνταγές συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο

Το My Greek Taverna της Ιωάννας Παυλάκη και του μάγειρα Μάκη Γεωργιάδη είναι το βιβλίο που χρειάζεται για φέτος

Best of network