Δοκιμάσαμε: Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)
Δοκιμάσαμε: Το κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο (ΧΩΡΙΣ βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι!)
To δοκιμάσαμε! Σπιτικά cookies μπανάνας με MONO 3 υλικά (και χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη)!
To δοκιμάσαμε! Σπιτικά cookies μπανάνας με MONO 3 υλικά (και χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη)!
TASTY GUIDE ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ19.01.2017

3 συνταγές για λαχταριστά κέικ όλο σοκολάτα από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

3 λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές για κέικ όλο σοκολάτα

Αν ακολουθείς ήδη τον αγαπημένο μας food blogger, Γαβριήλ Νικολαΐδη, στο instagram @gabnikolaidis θα ξέρεις ότι αγαπάει πολύ τα κέικ και δει τα σοκολατένια. Για το λόγο αυτό του ζητήσαμε να επιλέξει τις 3 αγαπημένες του συνταγές από το coolartisan.net και να τις μοιραστεί μαζί μας!

 

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζ. άγλυκο κακάό
  • 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλυτζ. βούτυρο
  • 1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ φλυτζ. ξινόγαλο
  • 10 μπισκότα oreo σπασμένα σε κομμάτια

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα για κέικ.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση σε μεσαία ή χαμηλή και προσθέτουμε τα αυγά -ένα τη φορά- και χτυπάμε καλά.
  • Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το ξινόγαλο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι μαλακό.
  • Προσθέτουμε τα μισά από τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 22-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για ακόμα 45 λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Την κατεβάζουμε από την φωτιά για 3 λεπτά για να μην είναι πολύ ζεστή.
  • Ρίχνουμε μία πρώτη δόση πάνω από το κέικ μαζί με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο της δόσης του γλάσου.

 

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;