Tasty Guide20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Animation cuisine | Δημιουργική Κουζίνα με εξελιγμένες τεχνικές à la carte

Ένα σεμινάριο από τον Executive Chef κ. Σταύρο Κουστένη

Η απενοχοποίηση της Γαστρονομίας στην εποχή του σήμερα είναι γεγονός. Πολλά στάνταρ και κανόνες των περασμένων δεκαετιών έχουν παραληφθεί. Η Γαστρονομία πλέον τείνει να πλησιάσει τον πελάτη ενός εστιατορίου με διαδραστικό και δραστικό τρόπο, μέσα από ένα πλήθος νέων τεχνικών και μεθόδων μαγειρικής και παρουσίασης, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε κουζίνες ανά τον κόσμο.

Η τάση για δημιουργία, η έκφραση της υψηλής τέχνης μέσα από ένα πιάτο είναι το σήμερα. Το σήμερα που κάθε άλλο παρά ποτέ άλλοτε μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όλες τις αισθήσεις μας με το πιάτο που θα σερβιριστούμε σε πολλά εστιατόρια. Τα πιάτα σήμερα είναι «εμπειρίες» που πρέπει να συμμετέχεις ενεργά για να μπεις στο γευστικό ταξίδι που σου προτείνει ο σεφ.

Όλα αυτά λοιπόν μέσα από εξαιρετικές συνταγές που έχουν σχηματίσει την πορεία μου ως σήμερα θα μαγειρευτούν, θα στηθούν αλλά και θα σερβιριστούν υπό κανονικές συνθήκες εστιατορίου με μια εικονική σάλα με τραπέζι, που θα στηθεί για αυτές τις ανάγκες, μπροστά στα μάτια σας.

Το Animation Cuisine είναι ένα σεμινάριο – εισιτήριο για την μετάβαση στην κουζίνα του σήμερα και του αύριο.

Ο Executive chef Σταύρος Κουστένης είναι πτυχιούχος μαγειρικής τέχνης με συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής École Ferrandi Paris. Διδάσκων στην Εξειδικευμένη Σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού Etoile by Les Chefs τα τελευταία χρόνια, έχοντας πολυετή εμπειρία ως consultant chef εστιατορίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Αποτελεί Εκπρόσωπο και Γαστρονομικό σύμβουλο της περιφέρειας Πελοποννήσου, πράγμα που συνδέεται με την Καταγωγή του η οποία είναι από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Λάτρης της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με αρκετές βραβεύσεις και διακρίσεις για τα πιάτα του.

Ημερομηνίες: 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο Animation Cuisine εδώ και εξασφάλισε μια θέση!

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Ψάρι
Tasty Guide16 Φεβρουαρίου 2018

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας που μυρίζουν θάλασσα

Γεύσεις του βυθού, παραδοσιακές ή μοντέρνες, για κάθε ουρανίσκο

λαγάνα
Κυριως Πιατα16 Φεβρουαρίου 2018

Καθαρά Δευτέρα | Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα

Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

Πώς θα φτιάξεις skinny Pavlova ή φωλιές μαρέγκας με φράουλες μόνο με 150 θερμίδες
Ευκολες Συνταγες15 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα φτιάξεις skinny Pavlova ή φωλιές μαρέγκας με φράουλες μόνο με 150 θερμίδες

Ελαφριά πάβλοβα από τα πιο νόστιμα και light επιδόρπια! Περιέχει μόνο 151 θερμίδες και 3.5 γρ. λιπαρά.

Επιδορπια14 Φεβρουαρίου 2018

Οι γλυκιές αμαρτίες που δικαιολογείσαι να δοκιμάσεις σήμερα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ένα είναι σίγουρο: αυτή την ημέρα τα Marks & Spencer Food θα σε κάνουν να λιώσεις!

Best of network