Tasty Guide20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Animation cuisine | Δημιουργική Κουζίνα με εξελιγμένες τεχνικές à la carte

Ένα σεμινάριο από τον Executive Chef κ. Σταύρο Κουστένη

Η απενοχοποίηση της Γαστρονομίας στην εποχή του σήμερα είναι γεγονός. Πολλά στάνταρ και κανόνες των περασμένων δεκαετιών έχουν παραληφθεί. Η Γαστρονομία πλέον τείνει να πλησιάσει τον πελάτη ενός εστιατορίου με διαδραστικό και δραστικό τρόπο, μέσα από ένα πλήθος νέων τεχνικών και μεθόδων μαγειρικής και παρουσίασης, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε κουζίνες ανά τον κόσμο.

Η τάση για δημιουργία, η έκφραση της υψηλής τέχνης μέσα από ένα πιάτο είναι το σήμερα. Το σήμερα που κάθε άλλο παρά ποτέ άλλοτε μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όλες τις αισθήσεις μας με το πιάτο που θα σερβιριστούμε σε πολλά εστιατόρια. Τα πιάτα σήμερα είναι «εμπειρίες» που πρέπει να συμμετέχεις ενεργά για να μπεις στο γευστικό ταξίδι που σου προτείνει ο σεφ.

Όλα αυτά λοιπόν μέσα από εξαιρετικές συνταγές που έχουν σχηματίσει την πορεία μου ως σήμερα θα μαγειρευτούν, θα στηθούν αλλά και θα σερβιριστούν υπό κανονικές συνθήκες εστιατορίου με μια εικονική σάλα με τραπέζι, που θα στηθεί για αυτές τις ανάγκες, μπροστά στα μάτια σας.

Το Animation Cuisine είναι ένα σεμινάριο – εισιτήριο για την μετάβαση στην κουζίνα του σήμερα και του αύριο.

Ο Executive chef Σταύρος Κουστένης είναι πτυχιούχος μαγειρικής τέχνης με συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής École Ferrandi Paris. Διδάσκων στην Εξειδικευμένη Σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού Etoile by Les Chefs τα τελευταία χρόνια, έχοντας πολυετή εμπειρία ως consultant chef εστιατορίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Αποτελεί Εκπρόσωπο και Γαστρονομικό σύμβουλο της περιφέρειας Πελοποννήσου, πράγμα που συνδέεται με την Καταγωγή του η οποία είναι από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Λάτρης της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με αρκετές βραβεύσεις και διακρίσεις για τα πιάτα του.

Ημερομηνίες: 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο Animation Cuisine εδώ και εξασφάλισε μια θέση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Tasty Guide16 Μάϊου 2018

Πώς θα φτιάξεις μόνος σου το πιο λαχταριστό burger της μεγάλης οθόνης

Μπες στην κουζίνα. Έχουμε τη συνταγή για το Big Kahuna Burger που καταβροχθίζει ο Samuel L. Jackson στο Pulp Fiction.

Επιδορπια16 Μάϊου 2018

Το πιο νόστιμο (και vegan) παγωτό καρύδας μόνο με 3 υλικά

Απόλαυσε το αγαπημένο σου επιδόρπιο στην light εκδοχή του.

Tasty Guide15 Μάϊου 2018

Ninnolo | Με νέες γεύσεις συμμετέχει στο 3o Athens Street Food Festival

Η πολυτέλεια στη γευστική απόλαυση, σε ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ αλλά πλέον και στα Χανιά!

World Class Fine Drinking
Cocktails15 Μάϊου 2018

Η δεξιοτεχνία του World Class Fine Drinking φτάνει στην Αθήνα!

Το World Class Fine Drinking διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και φέρνει ένα concept νέο και πολύ ιδιαίτερο.

Tasty Guide14 Μάϊου 2018

Τι δεν τρώνε ποτέ οι σεφ στα brunch

Να τους ακούς τους έμπειρους.

Best of network