Gamma Ray
Gamma Ray
Cocktails24.10.2011

4 δροσερές συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ

Ακολούθησε τις οδηγίες για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τα πιο συναρπαστικά κοκτέιλ

Το νέο καλοκαιρινό Limited Edition Beefeater London Market Gin, με το ρόδι, το κάρδαμο και τα φύλλα lime Kaffir, αποκαλύπτει τις συνταγές των πιο απίθανων καλοκαιρινών κοκτέιλ, για να διοργανώσεις τα πιο super πάρτι στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, στον κήπο ή στην παραλία. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες.

Portobello Punch
300ml Beefeater Market Edition Gin
500ml μηλίτη καλής ποιότητας
500ml χυμό μήλου
300ml χυμό lime
1 κονσέρβα φρουτοσαλάτας με το σιρόπι της
2 πράσινα μηλά σε φέτες
2 lime σε φέτες

Εκτέλεση: σε ένα μεγάλο μπολ για punch, βάζουμε τα μήλα και τα lime τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε τη φρουτοσαλάτα και περιχύνουμε με τον χυμό lime και το τζιν. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο σε ένα δροσερό μέρος. Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε προσθέτουμε κομμάτια πάγου, τον μηλίτη και τον χυμό μήλου και ανακατεύουμε.
Ποτήρι: Επιλέξτε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι. Το μείγμα σερβίρεται σε ένα μεγάλο μπολ για punch.
Γαρνιτούρα: Λεβάντα (προαιρετικά)

Pommy Punch
300ml Beefeater Market Edition Gin
500ml κρασί τύπου Riesling ή Gewurztraminer
500ml χυμό ρόδι
300ml χυμό λεμονιού
1 κονσέρβα λίτσι με το σιρόπι τους
Μια μεγάλη χούφτα κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
κομμένα στη μέση
2 λεμόνια σε φέτες

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ για punch, βάζουμε τις φέτες λεμονιών και τα κομμένα σταφύλια. Προσθέτουμε τα λίτσι και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το τζιν. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο σε ένα δροσερό μέρος. Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε προσθέτουμε κομμάτια πάγου, το κρασί και τον χυμό από ρόδι και ανακατεύουμε.
Ποτήρι: Επιλέξτε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι. Το μείγμα σερβίρεται σε ένα μεγάλο μπολ για punch.
Γαρνιτούρα: Λεμονόχορτο (προαιρετικά)


KaffirLime-ade
50ml Beefeater Market Edition
25ml χυμό lime
15ml σιρόπι από φύλλα lime Kaffir
Σόδα


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα σε ένα σέικερ, προσθέτουμε πάγο και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι και γεμίζουμε με σόδα.
Ποτήρι: Ψηλό
Γαρνιτούρα: Ροδέλα από φλούδα lime και φύλλο lime Kaffir


London Market Cooler
50ml Beefeater Market Edition
75ml χυμό μήλου 
Εκτέλεση: γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, προσθέτουμε το τζιν, στύβουμε και βάζουμε ένα κομμάτι lime και γεμίζουμε με το χυμό μήλου.
Ποτήρι: Ψηλό
Γαρνιτούρα: Φύλλα μέντας και κομμάτι lime

More from

Gourmet

Release The Beast: Τα νέα Magic Double ξυπνούν τα πιο άγριά σου ένστικτα!

Τρεις γεύσεις που πρωταγωνιστούν ήδη στις πιο λαχταριστές μας στιγμές!

Τι συμβαίνει στις κουζίνες των top εστιατορίων της Αθήνας;

Ένα video καταγράφει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε

Betty’s Bakery: Το ψωμί στα καλύτερά του

Το success story μιας επικοινωνιολόγου που έγινε φούρναρης!

Taste the fashion in the wild: Ένα gourmet δείπνο με έμφαση στη μόδα

Ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα

Το νέο βιβλίο συνταγών για θεϊκές σαλάτες όλο γεύση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 20 Μαΐου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση", στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Αυτά είναι τα πιο cool υπεργαλαξιακά γλειφιτζούρια που κυκλοφορούν

Για τους λάτρεις του διαστήματος

Το περιοδικό Maison Figaro σε καλεί για απογευματινό BBQ εντελώς δωρεάν και σου μαθαίνει τα πάντα για έναν άψογο κήπο!

Το νέο ραντεβού σου με το απόλυτο περιοδικό διακόσμησης και στυλ είναι στις 23 Μαίου! Μάθε τα πάντα εδώ...

Japanese-style pancakes: Ό,τι χρειάζεσαι στο πρωινό σου

Plus: Η συνταγή για να τα φτιάξεις κι εσύ

Avocado rose: Το food trend που κατακτά το Instagram

Δες το αβοκάντο με άλλο μάτι

Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!