3 συνταγές για απολαυστικά cocktails με cranberry
3 συνταγές για απολαυστικά cocktails με cranberry
Μixology seminars: Μάθε να φτιάχνεις τα αγαπημένα σου cocktails
Μixology seminars: Μάθε να φτιάχνεις τα αγαπημένα σου cocktails
COCKTAILS02.05.2014

Δοκίμασε τη βραβευμένη συνταγή cocktail Miramar Agria!

Είναι η συνταγή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Havana Club International Grand Prix στην Αβάνα

Η συνταγή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό Havana Club International Grand Prix στην Αβάνα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ελληνικός τελικός του 10ου Havana Club International Grand Prix στην Αθήνα και 10 από τους πλέον καταξιωμένους bartenders της χώρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Νικητής ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο τελικό της Αβάνας τον Ιούνιο του 2014. Κάθε δύο χρόνια bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στην Αβάνα για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Η συνταγή του νικητήριου cocktail είναι:

Miramar Agria
65ml Havana Club Seleccion de Maestros
25ml λικέρ γιαουρτιού με γεύση καρύδα
10ml σπιτικό liqueur falernum
20ml φρέσκο χυμό από λεμόνι και lime
2 σταγόνες bitters περγαμόντο
Μισό ασπράδι από βιολογικό αυγό

Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεταλλικό shaker, αλλά μόνο τη μία σταγόνα του bitters περγαμόντο. Χρησιμοποιήστε ασπράδι βιολογικού αυγού από το ψυγείο. Η μυρωδιά του αυγού γίνεται λιγότερο αισθητή. Χρησιμοποιήστε χυμό από λεμόνι και lime για να πλησιάσετε πιο κοντά στη γεύση του κουβανέζικου λεμονιού. Προσθέστε πάγο και ανακινήστε δυνατά. Σουρώστε και πετάξτε τον πάγο. Ανακινήστε πάλι χωρίς τον πάγο. Αυτή η τεχνική ονομάζεται αντίστροφο dry shake και δημιουργεί πολύ περισσότερο αφρό σε σχέση με το συνηθισμένο dry shake. Σερβίρετε το κοκτέιλ σε sour glass και προσθέστε στην κορυφή τη δεύτερη σταγόνα του bitters περγαμόντο μαζί με ένα κλωναράκι δυόσμο. Το κοκτέιλ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα