Follow us

Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν

Ιδέες για να κλείσεις το τραπέζι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο

Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν

Ιδέες για να κλείσεις το τραπέζι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο



Παβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε σαν χριστουγεννιάτικο στεφάνι
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη coolartisan.net


Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν

Υλικά

180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ.
Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε ένα στεφάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν ψηθεί, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. Εγώ την άφησα για μια νύχτα.
Τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε στην κορυφή της μαρέγκας και διακοσμούμε με φρούτα και φύλλα βασιλικού.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις την κρέμα μασκαρπόνε με 3 μόνο υλικά


Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Από τον Στέλιο Παρλιάρο steliosparliaros.gr

Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν - εικόνα 2

Υλικά

300 γρ. βούτυρο γάλακτος, αιγοπρόβειο (αυτό που πωλείται στο βάζο)
110 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλα λευκά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο

Γλάσο

200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αυγό
1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με το φτερό ή με τα χέρια αντίστοιχα. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ της αρεσκείας μας (κυκλοφορούν διάφορα με χριστουγεννιάτικα σχέδια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες (να είναι κρύοι). Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.


Μιλφέιγ με κρέμα παρφέ σοκολάτα και κρέμα πατισερί βανίλια
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου argiro.gr


Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν - εικόνα 3


Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
λίγη ζάχαρη άχνη
κρέμα παρφέ σοκολάτα
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
Κρέμα πατισερί βανίλια
500 γρ. γάλα
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη
35 γρ. κορν φλάουρ
35 γρ. αλεύρι
1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια

Εκτέλεση


Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220?C, στον αέρα, για 10'-15' να φουσκώσει ελαφρά. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει ,αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170?C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε την σφολιάτα σε 3 κομμάτια Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε,ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ. Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα. Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες. Σκεπαζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα «του χεριού σας» της alfa κι επαναλαμβάνουμε.
Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80?C, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ,να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της. Την προσθέτουμε στο γάλα. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι .Αραιώνουμε το μίγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει. μολις δέσει αποσύρουμε. Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα. Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.


Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν - εικόνα 4

Υλικά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70γρ. ζάχαρη
60 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτ. σούπας μέλι
300 γρ. αλεύρι
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού σόδα
70 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
1-2 κουτ. γλυκού τρούφα χρωματιστή

Eκτέλεση


Ανάβουμε το φούρνο στους 180?C αντιστάσεις(ή 170?C αέρα) και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης 3-4’. Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι. Έχουμε ανακατέψει σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα, κανέλα, τζίντζερ και γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας. Ψήνουμε για 15’ περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά τα ακουμπάμε σε σχάρα. Αφού κρυώσουν εντελώς, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη ποσότητα πάνω στο κάθε μπισκότο. Πασπαλίζουμε με τρούφα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ