Follow us

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι, Φουντουκόπιτα και μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Πειρασμοί χωρίς αλεύρι

Τρία σοκολατένια γλυκά χωρίς γλουτένη από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι

Θέλεις να απολαύσεις ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε οι παρακάτω συνταγές είναι ιδανικές για εσένα. Δες παρακάτω τρεις πεντανόστιμες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο, μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι, Φουντουκόπιτα και μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Ο πιο εύκολος κορμός Νουτέλας μόνο με 3 υλικά

Τρία σοκολατένια γλυκά χωρίς γλουτένη από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι με σοκολάτα (φοντάν)

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι, Φουντουκόπιτα και μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα περίπου 65% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 4 τεμ. αυγά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και το βούτυρο το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε για να λιώσουν καλά τα υλικα, προσθέτοντας και τη ζάχαρη άχνη. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, τη γεμίζουμε με το μείγμα και το ψήνουμε στους 170°C-180°C για 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι στην καρδιά του γλυκού· θα πρέπει να βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Γενικώς, προσέχουμε να μην το παραψήσουμε και γίνει τραγανό.

Βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Κατά προτίμηση το σερβίρουμε με κρεμ ανγκλέζ.

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι, Φουντουκόπιτα και μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα - εικόνα 2

Υλικά

  • 180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 τεμ. ασπράδια αυγών
  • 3 τεμ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32x10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού. Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.

Μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Μαλακό κέικ χωρίς αλεύρι, Φουντουκόπιτα και μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα - εικόνα 3

Υλικά

  • 200 γρ. αμυγδαλόπαστα (ή αλλιώς μάρτσιπαν - βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε ντελικατέσεν, αλλά αναζητάμε αυτή που είναι κατάλληλη για γέμιση, όχι για επικάλυψη και διακόσμηση)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 τεμ. ασπράδι αυγού
  • 50 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αν δεν βρούμε αμυγδαλόπαστα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας (Δείτε τη συνταγή για μάρτσιπαν βήμα-βήμα). Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού. Τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ στόμιο (ίσιο με δοντάκια) και σχηματίζουμε μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας πάνω σε μία λαδόκολλα. Γαρνίρουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 λεπτά περίπου.

Η εύκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ