Γλυκιά καρυδόπιτα χωρίς ψήσιμο (και vegan και χωρίς γλουτένη)!
Γλυκιά καρυδόπιτα χωρίς ψήσιμο (και vegan και χωρίς γλουτένη)!
3 πασχαλινές συνταγές για γλυκά από τον Cool Artisan
3 πασχαλινές συνταγές για γλυκά από τον Cool Artisan
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ03.05.2017

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Μία δροσερή εναλλακτική για το απαραίτητο γλυκό της εποχής

Παρότι αυτές τις μέρες ο υδράργυρος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, η όρεξή μας για γλυκό δεν μετριάζεται. Η εποχή ενδείκνυται για απολαυστικά, φρουτένια επιδόρπια, και εμείς σού έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, δροσερά και εύκολα ταρτάκια με φύλλο κρούστας, φράουλες και γιαούρτι.

Η τέλεια, ελαφριά εναλλακτική για να προσφέρεις στο brunch ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα που θέλεις κάτι να σε γλυκάνει και να σε δροσίσει, χωρίς να σε βαρύνει παραπάνω. Ειδικά τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, γίνονται πεντανόστιμα.

Έχουμε τη συνταγή για τα πιο απολαυστικά, ελαφριά ταρτάκια

Εύκολα ταρτάκια από φύλλο κρούστας με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά για 28 περίπου ταρτάκια

1 συσκευασία Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια του τσαγιού φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
1 βανιλίνη
1/2- 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)

Εκτέλεση:

Βγάλε τα φύλλα από την κατάψυξη και άφησέ τα να ξεπαγώσουν πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου. Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα στους 175℃ . Βουτύρωσε καλά 2 ταψιά για muffins. Άπλωσε στην επιφάνεια εργασίας σου ένα από τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη και βουτύρωσε όλη την επιφάνειά του. Από πάνω, τοποθέτησε το επόμενο φύλλο και ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα επόμενα δύο φύλλα (στο σύνολο βουτυρώνεις 4 φύλλα τη φορά). Κόψε τα βουτυρωμένα φύλλα σου σε 12 ίσα τετράγωνα. Τοποθέτησε κάθε ένα από τα τετράγωνα στις φόρμες για Muffins και ψήσε τα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Επανάλαβε τη διαδικασία με τα επόμενα φύλλα.
Αφότου τα ταρτάκια σου κρυώσουν, ανακάτεψε με σύρμα ώστε να αφρατέψει, το γιαούρτι με τη βανιλίνη και το σιρόπι, δοκίμασε και, αν το θέλεις περισσότερο γλυκό, πρόσθεσε λίγο επιπλέον σιρόπι.
Όταν το μείγμα σου είναι όπως ακριβώς σού αρέσει, τοποθέτησε, σε κάθε ταρτάκι φύλλου 1 1/2 γεμάτη κουταλιά από το γιαούρτι και 1 κουταλιά από τις φράουλες.

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα