Γλυκά brownies με φασόλια από τη διαιτολόγο (ΧΩΡΙΣ ζάχαρη, χωρίς αλεύρι!)
Γλυκά brownies με φασόλια από τη διαιτολόγο (ΧΩΡΙΣ ζάχαρη, χωρίς αλεύρι!)
Μπράουνις με ταχίνι (νηστίσιμο και νόστιμο)
Μπράουνις με ταχίνι (νηστίσιμο και νόστιμο)
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ24.03.2017

Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας food blogger μάς προτείνει τρεις διαφορετικές και πρωτότυπες τάρτες

O αγαπημένος μας food blogger μάς προτείνει τρεις διαφορετικές και πρωτότυπες τάρτες για να φτιάξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάθε φορά που βλέπουμε το instagram του @gabnikolaidis μας τρέχουν τα σάλια, και έτσι αποφασίσαμε να του ζητήσουμε να επιλέξει τις 3 top αγαπημένες του συνταγές για τάρτες!

Τάρτα αλμυρής Πραλίνας με Ράσμπερι

Για τη ζύμη αυτής της συνταγής κάνουμε την βασική γλυκιά ζύμη που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 20 ράσμπερι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Πάντοτε όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει καλά η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα της σοκολάτας και αραδιάζουμε τα ράσμπερι
  • Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου να δέσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;