Tasty Guide : Επιδόρπια23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Κέικ χωρίς γλουτένη και ΧΩΡΙΣ αλεύρι by Στέλιος Παρλιάρος

Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αφού αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

κέικ χωρίς γλουτένη

Δοκίμασε το κέικ χωρίς γλουτένη by Στέλιος Παρλιάρος, αντικαθιστώντας το αλεύρι με ξηρούς καρπούς.
Μερίδες:12, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 70΄

Υλικά για το κέικ χωρίς γλουτένη

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. καρύδια, αλεσμένα σε σκόνη
500 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
7 αυγά
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Επιδορπια05 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα | 10 ξεχωριστές ιδέες από το Pinterest

Κάνε τη διαφορά με τα πιο γιορτινά μπισκότα

Επιδορπια12 Νοεμβρίου 2017

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

γλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα
Επιδορπια01 Σεπτεμβρίου 2017

Παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα κεράσι

Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο για όλες τις ώρες και τις εποχές με λίγα λιπαρά και πολύ γιαούρτι.

Best of network