Tasty Guide : Επιδόρπια23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Κέικ χωρίς γλουτένη και ΧΩΡΙΣ αλεύρι by Στέλιος Παρλιάρος

Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αφού αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

κέικ χωρίς γλουτένη

Δοκίμασε το κέικ χωρίς γλουτένη by Στέλιος Παρλιάρος, αντικαθιστώντας το αλεύρι με ξηρούς καρπούς.
Μερίδες:12, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 70΄

Υλικά για το κέικ χωρίς γλουτένη

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. καρύδια, αλεσμένα σε σκόνη
500 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
7 αυγά
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Επιδορπια14 Φεβρουαρίου 2018

Οι γλυκιές αμαρτίες που δικαιολογείσαι να δοκιμάσεις σήμερα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ένα είναι σίγουρο: αυτή την ημέρα τα Marks & Spencer Food θα σε κάνουν να λιώσεις!

Επιδορπια09 Φεβρουαρίου 2018

Μισείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Αυτά τα γλυκά θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις!

Δύο λαχταριστές συνταγές με βάση τη σοκολάτα

τούρτα σοκολάτα
Επιδορπια07 Φεβρουαρίου 2018

Ο 'Ακης Πετρεντζίκης φτιάχνει τούρτα σοκολάτας για του Αγ. Βαλεντίνου

Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με σοκολάτα γκανάς. Βήμα βήμα η συνταγή και συμβουλές για σίγουρη επιτυχία.

Best of network