Follow us

Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος

Από το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV

Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου κυκλοφορεί με το 7MΕΡΕΣ TV το 27ο τεύχος "ΜΑΓΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ!" με 34 σελίδες και 15 πεντανόστιμες συνταγές όπως τυρόψωμο, κέικ, τσουρέκι, μπαγκέτες και πίτσα.


Και όπως πάντα το βιβλίο αποτελείται από νέο πρακτικό υλικό ώστε οι σελίδες των βιβλίων σας να μην λερώνονται κατά τη μαγειρική!

Εμείς εξασφαλίσαμε τη συνταγή για "Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος"


ΥΛΙΚΑ

540 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
150 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. γάλα
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
λίγους σπόρους κάρδαμο
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. μαύρη ζάχαρη ή απλή κρυσταλλική
1½ κ.σ. κανέλα
2 πρέζες αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο γεμάτες
2 πρέζες αλάτι
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
λίγη βανίλια υποβρύχιο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:


Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
2. Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο να λιώσει, αλλά όχι τελείως. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο, το γάλα, το αβγό, το κάρδαμο και το ξύσμα και ζυμώνουμε 5'-6' μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. Στο τελευταίο ζύμωμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για 1'.
3. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.
4. Τη βγάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο λεπτό φύλλο με πάχος 1/2 εκ.

5. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια πάστα.

6. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Κολλάμε την ένωση των φύλλων πιέζοντας. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το ρολό σε δύο μακριά κομμάτια. Το σχίζουμε στη μέση, δηλαδή. Τσιμπάμε την πάνω άκρη και το πλέκουμε σε κοτσίδα. Ενώνουμε τις δύο άκρες και το κλείνουμε σε κουλούρα. Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί 30'.

7. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC αέρα για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε λίγες γραμμές καραμέλα γάλακτος. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε λίγη βανίλια υποβρύχιο να αραιώσει και περιχύνουμε κάνοντας γραμμές με το λευκό γλάσο βανίλιας.

8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄, μέχρι να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη
σερβίρουμε.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15',
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 30'+ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ ΖΥΜΗΣ

Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος
Θα βρεις το νέο βιβλίο μόνο στο 7ΜΕΡΕΣ TV, προαιρετικά μόνο 4,95€ (3,45€ +1,50€ για το περιοδικό)

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το
www.argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ