Tasty Guide : Επιδόρπια17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017

Light και υγιεινό σοκολατένιο cake, φτιαγμένο από κουνουπίδι!

Μια light συνταγή που θα σε ενθουσιάσει!

σοκολατένιο κέικ

Αν αγαπάς τη σοκολάτα (και οτιδήποτε σοκολατένιο) τότε χωρίς αμφιβολία το σοκολατένιο κέικ είναι από τα γλυκά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Και επειδή καλοκαίρι είναι, και οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι… μετρημένες για να έχεις την εμφάνιση που επιθυμείς στην παραλία, σου έχουμε μια light και πολύ υγιεινή εκδοχή του: κέικ με κουνουπίδι, κακάο και frosting από φυστικοβούτυρο. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις την πιο εναλλακτική εκδοχή του;

σοκολατένιο κέικ

Σοκολατένιο κέικ – Υλικά:

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι ξύδι μήλου
3/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 φλιτζάνια κουνουπίδι αλεσμένο στο μπλέντερ
3 κουταλιές λάδι canola
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας vegan σταγόνες σοκολάτας

Για τo frosting:

1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και το ξίδι μηλίτης μήλου. Χτύπησέ το για πέντε λεπτά.
-Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακάτεψε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, τον λιναρόσπορο και το αλάτι.
-Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το έλαιο canola και τη βανίλια στο μπλέντερ με το μείγμα αμυγδάλου και ξιδιού. Χτύπησε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
-Ολοκλήρωσε ρίχνοντας στο μείγμα τις  τρεις κουταλιές της σούπας σοκολάτα (αφήστε μια κουταλιά της σούπας για την επικάλυψη).
-Ψήσε για 30 λεπτά.
-Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάξε το frosting αναμειγνύοντας το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα αμυγδάλου.
-Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως, τοποθέτησέ το σε μια πλάκα.
-Άπλωσε το frosting του φυστικοβούτυρου και πασπάλισε τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Επιδορπια22 Δεκεμβρίου 2017

Όταν το ρούμι Zacapa 23 συνάντησε τον chef pâtissier Φίλιππο Παπασπύρου

Ο chef pâtissier δημιούργησε ένα εκλεκτό γλυκό με bitter σοκολάτα και άρωμα καφέ

Επιδορπια22 Δεκεμβρίου 2017

Τα φετινά Χριστούγεννα θα σου μείνουν αξέχαστα...γλυκά!

Και το έχει φροντίσει το αγαπημένο μας Zuccherino!

Επιδορπια21 Δεκεμβρίου 2017

Το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ για πρωινό μαζί με τα παιδιά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό γλάσο, κράνμπερις κι αμύγδαλα

Επιδορπια20 Δεκεμβρίου 2017

Biscuiteers | Τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Ένα λονδρέζικο bakery κλέβει τις εντυπώσεις στο Instagram

Best of network