Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο
Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο
Η συνταγή της εβδομάδας: Μία άκρως καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες
Η συνταγή της εβδομάδας: Μία άκρως καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ17.06.2017

Light και υγιεινό σοκολατένιο cake, φτιαγμένο από κουνουπίδι!

Μια light συνταγή που θα σε ενθουσιάσει!

σοκολατένιο κέικ

Αν αγαπάς τη σοκολάτα (και οτιδήποτε σοκολατένιο) τότε χωρίς αμφιβολία το σοκολατένιο κέικ είναι από τα γλυκά στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Και επειδή καλοκαίρι είναι, και οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι… μετρημένες για να έχεις την εμφάνιση που επιθυμείς στην παραλία, σου έχουμε μια light και πολύ υγιεινή εκδοχή του: κέικ με κουνουπίδι, κακάο και frosting από φυστικοβούτυρο. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις την πιο εναλλακτική εκδοχή του;

σοκολατένιο κέικ

Σοκολατένιο κέικ – Υλικά:

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι ξύδι μήλου
3/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 φλιτζάνια κουνουπίδι αλεσμένο στο μπλέντερ
3 κουταλιές λάδι canola
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας vegan σταγόνες σοκολάτας

Για τo frosting:

1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και το ξίδι μηλίτης μήλου. Χτύπησέ το για πέντε λεπτά.
-Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακάτεψε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, τον λιναρόσπορο και το αλάτι.
-Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το έλαιο canola και τη βανίλια στο μπλέντερ με το μείγμα αμυγδάλου και ξιδιού. Χτύπησε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
-Ολοκλήρωσε ρίχνοντας στο μείγμα τις  τρεις κουταλιές της σούπας σοκολάτα (αφήστε μια κουταλιά της σούπας για την επικάλυψη).
-Ψήσε για 30 λεπτά.
-Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάξε το frosting αναμειγνύοντας το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα αμυγδάλου.
-Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως, τοποθέτησέ το σε μια πλάκα.
-Άπλωσε το frosting του φυστικοβούτυρου και πασπάλισε τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα