Είτε κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως «vegan» και ψάχνεις εκείνο το twist που θα κάνει τη διαφορά στη διατροφή σου είτε αναζητάς κάτι υγιεινό και νόστιμο για εκείνες τις στιγμές που θέλεις α-π-ε-γ-ν-ω-σ-μ-έ-ν-α κάτι γλυκό (ακόμα κι αν δεν είσαι vegan), αυτή η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη για vegan κορμό σοκολάτας θα σε ενθουσιάσει.
Δες όλες τις συνταγές του Cool Artisan εδώ
Vegan κορμός σοκολάτας
Υλικά
500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. έλαιο καρύδας
4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Φυλάσσεται στο ψυγείο