Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ24.10.2014

Συνταγές, ιδέες και έμπνευση για το πρωινό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο

Αφιέρωσε χρόνο στο πιο ωραίο γεύμα της ημέρας


Πίτες τυλιχτές με λαχανικά και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Υλικά συνταγής

2 αραβικές πίτες ή τορτίγιες
1/2 συσκευασία τυρί κρέμα
1 καρδιά μαρουλιού
1 αγγουράκι μικρό
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά είτε σε λεπτές φέτες είτε σε στικς. Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα στικς λαχανικών. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.


Γλυκό τοστ με τσουρέκι, πορτοκάλι και ρόδι από το theonewithallthetastes.com


Υλικά

6-7 φέτες τσουρέκι
3 μεγάλα αυγά
240 γραμμ. φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι:
120 γραμμ. μέλι
τη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Και ακόμα:
2-3 κουταλιές σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα αυτό στο πυρέξ, τόση ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
Τοποθετούμε με προσοχή τις φέτες από το τσουρέκι και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30?.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε το τσουρέκι για 35? περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα και το ξύλο κανέλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10?.
Περιχύνουμε αμέσως την επιφάνεια του γλυκού και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού.

More from

TASTY GUIDE

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!

Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural

Η πιο premium vodka, Belvedere, σού παρουσιάζει τα Spritz cocktails της, δημιουργημένα με φρέσκα συστατικά!

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Πώς θα φτιάξεις λιαστές ντομάτες μόνη σου στο φούρνο

Η Ελένη Δασκαλάκη μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή

Pancakes με γλυκοπατάτα: Ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό γεύμα

Ένα διαφορετικό πιάτο για να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στο πρωινό σου

Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας

9 foodie προτάσεις για σένα που έχεις εμμονή με το ροζ