Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ24.10.2014

Συνταγές, ιδέες και έμπνευση για το πρωινό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο

Αφιέρωσε χρόνο στο πιο ωραίο γεύμα της ημέρας


Πίτες τυλιχτές με λαχανικά και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Υλικά συνταγής

2 αραβικές πίτες ή τορτίγιες
1/2 συσκευασία τυρί κρέμα
1 καρδιά μαρουλιού
1 αγγουράκι μικρό
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά είτε σε λεπτές φέτες είτε σε στικς. Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα στικς λαχανικών. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.


Γλυκό τοστ με τσουρέκι, πορτοκάλι και ρόδι από το theonewithallthetastes.com


Υλικά

6-7 φέτες τσουρέκι
3 μεγάλα αυγά
240 γραμμ. φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι:
120 γραμμ. μέλι
τη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Και ακόμα:
2-3 κουταλιές σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα αυτό στο πυρέξ, τόση ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
Τοποθετούμε με προσοχή τις φέτες από το τσουρέκι και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30?.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε το τσουρέκι για 35? περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα και το ξύλο κανέλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10?.
Περιχύνουμε αμέσως την επιφάνεια του γλυκού και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού.

More from

TASTY GUIDE

Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

Pallas Athena: Κυριακάτικα μεσημέρια για μικρούς & μεγάλους!

Τα μεσημέρια της Κυριακής είναι παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση! 

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

Το Simul Gastronomy situ υποδέχεται τη νέα σεζόν στο Κολωνάκι

Με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες

Τα trends του φαγητού που θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως το 2018

Πριν από εσένα, για το στομάχι σου

Common Secret: Το «μυστικό» που λαχταράς να σου αποκαλυφθεί

Μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας