Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ24.10.2014

Συνταγές, ιδέες και έμπνευση για το πρωινό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο

Αφιέρωσε χρόνο στο πιο ωραίο γεύμα της ημέρας


Πίτες τυλιχτές με λαχανικά και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Υλικά συνταγής

2 αραβικές πίτες ή τορτίγιες
1/2 συσκευασία τυρί κρέμα
1 καρδιά μαρουλιού
1 αγγουράκι μικρό
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά είτε σε λεπτές φέτες είτε σε στικς. Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα στικς λαχανικών. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.


Γλυκό τοστ με τσουρέκι, πορτοκάλι και ρόδι από το theonewithallthetastes.com


Υλικά

6-7 φέτες τσουρέκι
3 μεγάλα αυγά
240 γραμμ. φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι:
120 γραμμ. μέλι
τη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Και ακόμα:
2-3 κουταλιές σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα αυτό στο πυρέξ, τόση ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
Τοποθετούμε με προσοχή τις φέτες από το τσουρέκι και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30?.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε το τσουρέκι για 35? περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα και το ξύλο κανέλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10?.
Περιχύνουμε αμέσως την επιφάνεια του γλυκού και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού.

More from

GOURMET

Ο πιο γλυκός διαγωνισμός από τη Γιώτης!

Πάρε μέρος και κέρδισε "ζαχαροπλασίματα" με τη Ντίνα Νικολάου ή απολαυστικά προϊόντα Γιώτης!

Συνταγή για υγιεινό ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και 5 υλικά!

Υγιεινό ρυζόγαλο με πλούσια γεύση, λίγες θερμίδες

Τα 10 καλύτερα ελληνικά φαγητά σύμφωνα με τους τουρίστες

Η λίστα με τα καλύτερα φαγητά της χώρας μας δεν περιλαμβάνει μόνο τον κλασικό μουσακά αλλά και γεύσεις που εμείς αποφεύγουμε καθημερινά. Μήπως να ξανασκεφτείς τους τοματοκεφτέδες;

Κρύα σούπα με γαρίδες, αγγούρι και γιαούρτι

Μια δροσιστική και εύκολη σούπα, κατάλληλη για τις ανεβασμένες θερμοκρασίες

Πιτάκια καρύδας αλά Survivor μόνο με 315 θερμίδες

Αυτά τα πιτάκια καρύδας αποτελούν το ιδανικό πρωινό και έχουν λίγες θερμίδες.

Γλυκιά καρυδόπιτα χωρίς ψήσιμο (και vegan και χωρίς γλουτένη)!

Η διατροφολόγος- διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου φτιάχνει μια εκπληκτική καρυδόπιτα χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλουτένη.

Το μυστικό υλικό για πιο αφράτα pancakes και βάφλες

Ένα μόνο υλικό αρκεί για να κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα

«Γλυκές μέρες» στο ΤΙΤΑΝΙΑ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Αφιέρωμα στις Φράουλες από τις 10 Μαΐου