Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Love to Cook: Συνταγή για πανεύκολα σφολιατίνια με 3 υλικά!
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
Lunch Break: Εύκολα μαγειρέματα για το γραφείο
ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ24.10.2014

Συνταγές, ιδέες και έμπνευση για το πρωινό του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο

Αφιέρωσε χρόνο στο πιο ωραίο γεύμα της ημέρας


Πίτες τυλιχτές με λαχανικά και τυρί κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



Υλικά συνταγής

2 αραβικές πίτες ή τορτίγιες
1/2 συσκευασία τυρί κρέμα
1 καρδιά μαρουλιού
1 αγγουράκι μικρό
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά είτε σε λεπτές φέτες είτε σε στικς. Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα στικς λαχανικών. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.


Γλυκό τοστ με τσουρέκι, πορτοκάλι και ρόδι από το theonewithallthetastes.com


Υλικά

6-7 φέτες τσουρέκι
3 μεγάλα αυγά
240 γραμμ. φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
το χυμό από 1 μικρό και ζουμερό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι:
120 γραμμ. μέλι
τη φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
Και ακόμα:
2-3 κουταλιές σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 22-24 εκ.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα αυτό στο πυρέξ, τόση ώστε να καλυφθεί πλήρως ο πάτος του.
Τοποθετούμε με προσοχή τις φέτες από το τσουρέκι και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη ημέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30?.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε το τσουρέκι για 35? περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με τη φλούδα και το ξύλο κανέλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10?.
Περιχύνουμε αμέσως την επιφάνεια του γλυκού και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού.

More from

TASTY GUIDE

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

SantΑnna: Διασκέδαση, χαλάρωση και καλό φαγητό πάνε μαζί

Μία νέα άφιξη στη Μύκονο που φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης για όλη την ημέρα

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Ένα rooftop στην Αθήνα που σε ταξιδεύει σε άλλο γαλαξία

Όλοι οι λόγοι για να βρίσκεσαι ξανά και ξανά στο Galaxy Bar & Restaurant

Βάφλες: 5 νέοι τρόποι να απολαύσεις την γευστική αυτή μανία!

Αν αγαπάς τις βάφλες, αυτές οι 5 εναλλακτικές εκδοχές θα σε ενθουσιάσουν

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του