Μια επίκαιρη φθινοπωρινή συνταγή με φρούτα της εποχής
Τώρα που τα σύκα διανύουν την πιο νόστιμη περίοδο τους και μας δίνουν τα πιο όμορφα αρώματα έχεις την ευκαιρία να καλωσορίσεις γλυκά το φθινόπωρο μπλέκοντας τα σε εντυπωσιακές συνταγές! Εκτός από μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού μπορείς να τα ντύσεις με πρασινάδα, να τα παντρέψεις με προσούτο και να φτιάξεις την πιο αγαπημένη σαλάτα της εποχής.
Για περισσότερες συνταγές και ιδέες μπες στο coolartisan.net και στο Facebook
5 σύκα
7 φέτες προσούτο
Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
1/2 φλιτζάνι κρουτόν (μπορείτε να φτιάξετε, αλλά προτιμώ να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη αγοράζοντας έτοιμο)
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τελειώνουμε με μπαλσάμικο κρέμα
Για περισσότερες συνταγές και ιδέες μπες στο coolartisan.net και στο Facebook
Υλικά
5 σύκα
7 φέτες προσούτο
Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας
1/2 φλιτζάνι κρουτόν (μπορείτε να φτιάξετε, αλλά προτιμώ να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη αγοράζοντας έτοιμο)
Για το dressing
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τελειώνουμε με μπαλσάμικο κρέμα
Κόβουμε τα σύκα σε 4 κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα και τα crutton. Προσθέτουμε το προσούτο στην κορυφή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του dressing και ραντίζουμε τη σαλάτα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα μπαλσάμικο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr