Tasty Guide13 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2018

Ferran Adrià | Ο Αλχημιστής της γαστρονομίας βρέθηκε στην Ελλάδα για το Estrella Damm Gastronomy Congress

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ο πιο βραβευμένος chef στον κόσμο εγκαινίασε και στη χώρα μας το θεσμό του Estrella Damm Gastronomy Congress

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου πάνω από 300 καλεσμένοι από το χώρο της γαστρονομίας και της εστίασης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του διασημότερου chef στον κόσμο, με θέμα τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη Σύγχρονη μορφή της.

Δυο Μεσογειακές χώρες και πόλεις, Ελλάδα και Ισπανία, Αθήνα και Βαρκελώνη συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο με άξονα τη γεύση και τη μοναδικότητα της Μεσογειακής κουζίνας.

Ο Ferran Adrià άνοιξε την ομιλία του με έναν αποχαιρετισμό στο φίλο και συνάδελφό του Anthony Bourdain. Η δίωρη παρουσίαση του ήταν συγκινητική και γεμάτη έμπνευση ενώ γύρισε το χρόνο στην πολύ συγκινητική τελευταία μέρα του διάσημου El Bulli. Δήλωσε οπαδός και διαφημιστής της ελληνικής κουζίνας και παρότρυνε τους Έλληνες και την Ελλάδα να επενδύσουν περισσότερο στη διαφήμιση της ελληνικής γαστρονομίας.

Ferran Adrià

Ferran Adrià

Τον Ferran Adrià προλόγισαν τρεις διακεκριμένοι Έλληνες Chef που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του στο περίφημο El Bulli. Ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Δημήτρης Κατριβέσης, μίλησαν για την εμπειρία τους στην ομάδα του πιο βραβευμένου Chef, και του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκε και ένας ιδιαίτερος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των Ελλήνων και του Ισπανού Chef σχετικά με τη Μεσογειακή Κουζίνα και τη σημαντικότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα σε αυτή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του ο Ferran Adrià δέχτηκε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το κοινό ανοίγοντας διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Ferran Adrià, Δημήτρης Αντωνόπουλος

Χριστόφορος Πέσκιας, Δημήτρης Κατριβέσης, Ferran Adrià, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Μεταξύ των καλεσμένων που παρακολούθησαν το Estrella Damm Gastronomy Congress ήταν και μερικοί από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες chef όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Πάνος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι, ενώ «το παρών» έδωσε και η νέα γενιά ανερχόμενων chef όπως ο Τιμολέων Διαμαντής (Νικητής MasterChef), Χρήστος Γλωσσίδης, Αργύρης Αγλαμίσης κ.ά.

Τάσος Μαντής, Ferran Adrià

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party στη Χύτρα, με την Estrella να έχει τον πρώτο ρόλο και τον σεφ Τάσο Μαντή, να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό finger food μενού με ελληνικό χαρακτήρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY GUIDE

Tasty Guide21 Ιουνίου 2018

Chateau Miraval Rose: Tο κρασί της Angelina Jolie και του Brad Pitt

Μπορεί το ζευγάρι να έχει πια χωρίσει, αλλά οι δυο τους εξακολουθούν να παράγουν μαζί τα υπέροχα κρασιά του Chateau Miraval.

Tasty Guide21 Ιουνίου 2018

Matsuhisa Athens | Τα πιο δυνατά events του καλοκαιριού στο ομορφότερο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ο διάσημος celebrity σεφ Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa θα βρεθεί για ακόμη ένα καλοκαίρι στην χώρα μας

Επιδορπια20 Ιουνίου 2018

Ανακάλυψε τον εαυτό σου με ένα Nirvana!

Θα αναπληρώσει κάθε κενό σου!

Flora Mykonos
Tasty News20 Ιουνίου 2018

Το πρώτο VIP super market του πλανήτη φυσικά και βρίσκεται στη Μύκονο

Μια επίσκεψη στο Flora αποτελεί μοναδική εμπειρία στο νησί των Ανέμων.

Cocktails19 Ιουνίου 2018

Γιατί το καλύτερο mojito είναι το σπιτικό

Οδηγίες για να φτιάξεις μόνος σου το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail.

Tasty Guide18 Ιουνίου 2018

Το ποιοτικότερο φθηνό ουίσκι στον πλανήτη κοστίζει 15 ευρώ

Πουλιέται στα σούπερ μάρκετ και σίγουρα αξίζει πολλά παραπάνω.

Ευκολες Συνταγες17 Ιουνίου 2018

Grapefruit wine | Αυτό είναι το ποτό του καλοκαιριού που θα λατρέψεις!

Με μόλις τρία υλικά, αυτό είναι το πιο εύκολο και γευστικό cocktail που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Best of network