E-SHOPPING

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά στο ποτήρι

Δημοσιεύτηκε Κυρ 09/02/2014. Γράφει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης (coolartisan.net/)


Tiramisu



Υλικά


1 ½ φλιτζάνι / 360 ml πολύ δυνατός καφές, ζεστός , ή 6 διπλά εσπρέσο
4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6  αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
120 κόκκινο κρασί
500 γραμμάρια μασκαρπόνε
24 μπισκότα σαβαγιάρ
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Ανακατέψτε με τον καφέ με το ρούμι και 50 γραμμάρια ζάχαρης. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χωρίστε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρασί και τους κρόκους . Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και στη συνέχεια, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών στο μίγμα .
Τοποθετήστε 2 μπισκότα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι, βυθίστε το καθένα στο μίγμα καφέ, αφήνοντάς το να απορροφήσει αρκετό υγρό αλλά να μην σπάσει. Τοποθετήστε το μισό σαβαγιάρ στο κάτω μέρος του ποτηριού.

Τοποθετήστε με το κουτάλι από πάνω μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε και στη συνέχεια, προσθέστε το άλλο μισό σαβαγιάρ και να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίστε με λίγη σκόνη κακάο και τοποθετήστε ακόμα ένα σαβαγιάρ σπασμένο στη μέση. Καλύψτε και πάλι με κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλάβετε και για τα 12 ποτήρια. Καλύψτε τα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Πασπαλίστε με σκόνη κακάο πριν το σερβίριρισμα.

Δες περισσότερα στο tlt-thelittlethings.com




Δες περισσότερα στη σελίδα iii



Miss Bloom TV


Βίντεο: To ΜissBloom.gr και το «Καλοκαίρι Παντού» πάνε σε καλοκαιρινούς γάμους


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ