Follow us

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort

Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Χριστόφορος Πεσκιάς και Πατήρ Επιφάνιος στο φεστιβάλ Greek Gastronomy για ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων

Greek Gastronomy στο Porto Carras Grand Resort

Το Porto Carras Grand Resort προσκαλεί όλους τους λάτρες του καλού φαγητού στη μαγευτική Σιθωνία Χαλκιδικής για να απολαύσουν ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων μέσω του φεστιβάλ Greek Gastronomy.

Οι καταξιωμένοι chef Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Χριστόφορος Πέσκιας θα δώσουν το παρών στο φεστιβάλ, χαρίζοντας σε όλους μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Μαζί τους και ο Πατήρ Επιφάνιος, ο οποίος θα δώσει σε όλους μια μοναδική αγιορείτικη γεύση.

Το φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει από τις 27 Ιουνίου και θα συνεχίσει μέχρι και τις 17 Αυγούστου να εντυπωσιάζει όλους τους γευσιγνώστες που θα παρευρεθούν με τις καταπληκτικές του γεύσεις.

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort

Οι Chefs:

Γιάννης Μπαξεβάνης, Tsipouraki Restaurant 27/6 – 28/6 – 29/7 – 30/7
Astro Trattoria 16/8 -17/8
Villa Galini 2/8


Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort - εικόνα 2

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης υπήρξε από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της ελληνικής κουζίνας και της ενσωμάτωσης ξεχασμένων υλικών, όπως η μολόχα ή το σταμναγκάθι, στο ελληνικό τραπέζι. Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ (Ηνωμένα Έθνη, Παρίσι,Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο) και τα τελευταία τρία χρόνια και στην Ελβετία στο Lausanne Palace, όπου και αναλαμβάνει το φεστιβάλ ΕλληνικήςΓαστρονομίας. Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι, βραβευμένο επανειλημμένως από το Time Out ως ένα από τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου. Έχει αναδειχθεί 2 φορές “Σεφ της Χρονιάς”, του έχει απονεμηθεί 11 φορές το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους, ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας ως “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε η συνεργασία του με το Porto Carras Grand Resort υπογράφοντας τις συνταγές για τα εστιατόρια News Cafe, Astro Trattoria & Tsipouraki Restaurant.

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort - εικόνα 3


Δημήτρης Σκαρμούτσος, Tsipouraki Restaurant 27/6 – 28/6 – 29/7 – 30/7

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.


Χριστόφορος Πέσκιας, Tsipouraki Restaurant 28/7


Γεννημένος στην Κύπρο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστόνη. Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, καταξιώνοντας τον μέσα από το εστιατόριο «Dash» στην Κηφισιά. Ακολούθησε πρακτική στην Αμερική πλάι στους σεφ Charlie Trotter και Jackie Pluton, δημιουργική παρουσία στα εστιατόρια «Puerto Colina», «Rock n’ Roll» και «Balthazar», εκ νέου εκπαίδευση κοντά στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon, και απογείωση στο εστιατόριο «48» όπου έμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντας το στην top-100 λίστα του περιοδικού Restaurant Magazine με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πλήθος συνεργασιών.


Πατήρ Επιφάνιος, Villa Galini 2/8

Ο πατήρ Επιφάνιος αποδεικνύει ότι η μοναχική ζωή μπορεί να κρύβει άπλετη δημιουργικότητα. Καλόγηρος που κατάφερε να καταγράψει και να επεκτείνει την κουζίνα του Αγίου Όρους και να την κάνει γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων. Άνθρωπος πολυταξιδεμένος τόσο στην ζωή όσο και στο μυαλό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το περιβόλι της Παναγίας. Το σύνθημά του είναι ότι η αγάπη κάνει το καλό και νόστιμο φαγητό. Δεν παραλείπει, όμως, να αναμίξει και τη φαντασία. Ο μοναχός Επιφάνιος της Ιεράς Μονής Μυλοποτάμου υπηρετεί την Αγιορείτικη κουζίνα δημιουργώντας συνταγές αντάξιες τριών αστεριών Michelin.

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort - εικόνα 4

Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδική
Τηλ. 23750 77000, Φαξ 23750 71229
e-mail: info@portocarras.com, www.portocarras.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ