Follow us

Καλοκαιρινές συνταγές από τρία food blogs με άρωμα Ελλάδας

Κορμός σοκολάτας, σαλάτα με σαρδέλες και χαλβάς με νεκταρίνια για ένα τραπέζι που μοσχοβολά Ελλάδα

Ελληνικές καλοκαιρινές συνταγές από τρία food blogs που αγαπάμε


Κορμός σοκολάτας, σαλάτα με σαρδέλες και χαλβάς με νεκταρίνια για ένα τραπέζι που μοσχοβολά Ελλάδα


Ξεφυλλίζουμε τα αγαπημένα μας blogs και ανακαλύπτουμε συνταγές που μας ανοίγουν την όρεξη και μας βάζουν σε mood διακοπών.

Χαλβάς με νεκταρίνια
από το coolartisan.net

Καλοκαιρινές συνταγές από τρία food blogs με άρωμα Ελλάδας

Υλικά:

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
? φλιτζανιού ηλιέλαιo
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νεκταρίνια πολτοποιημένα μαζί με τη φλούδα τους
3 φλιτζάνια νερό

Για τη διακόσμηση


8 λεπτές φέτες από νεκταρίνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι.
Τα καβουρντίζουμε καλά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε συνεχώς να αναμειχτούν όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα για κέικ που έχουμε πρώτα διακοσμήσει με τις φέτες από το νεκταρίνι και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii

Σαλάτα με πιπεριές και αντζούγιες
από το majeriko.gr


Καλοκαιρινές συνταγές από τρία food blogs με άρωμα Ελλάδας - εικόνα 2

Υλικά :

170 γρ. Φινόκιο
100 γρ. κόκκινη Πιπερι
100 γρ. κίτρινη Πιπεριά
100 γρ. πράσινη Πιπεριά
100 γρ. Κρεμμύδι
120 γρ. Αντζούγιες ( ή σαρδέλες ή γάβρο σε κονσέρβα )
20 γρ. Κάπαρη
8 Ραπανάκια
Ελαιόλαδο
1 Λεμόνι ( χυμό & ξύσμα )
½ Πορτοκάλι ( χυμό )
½ ματσάκι Μαϊντανό ( ψιλοκομμένο )
10 φύλλα Βασιλικό
Αλάτι-Πιπέρι
Μαυροκούκι ( για το σερβίρισμα )

Εκτέλεση:

Σε βάζο με καπάκι, ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι & το πορτοκάλι, αλάτι-πιπέρι και χτυπώ καλά να ενωθούν. Κόβω σε μικρές «λωρίδες» τις πιπεριές, το φινόκιο, το κρεμμύδι. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τα ραπανάκια σε ροδέλες. Σε βαθύ σκεύος, ανακατεύω όλα τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτω την κάπαρη και τις μισές αντζούγιες, περιχύνω με το λαδολέμονο, ανακατεύω καλά και αφήνω για περίπου 30’ στο ψυγείο. Σερβίρω την σαλάτα σε ποτήρια και μοιράζω τις υπόλοιπες αντζούγιες σε κάθε ποτήρι. Στολίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και μαυροκούκι.


Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii





Σοκολατένιος Κορμός
Από το sugarbuzz.gr

Καλοκαιρινές συνταγές από τρία food blogs με άρωμα Ελλάδας - εικόνα 3


Υλικά

(μερίδες περίπου 24-36 αναλόγως το μέγεθος των κομματιών)


500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (53-55% περ.σε κακάο)
450 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι(ή Μακεδονικό ταχίνι )
50 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
300 γρ. μπισκότα Digestive
5-6 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση


Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε μέσα το Παρθένο Σησαμέλαιο και το Μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι και δουλεύουμε με τη μαρίζ για να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, με προσοχή, γιατί θρυμματίζονται εύκολα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα βρέχουμε με το χυμό. Προσθέτουμε στο μπολ το λιωμένο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε . Σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ στρώνουμε διπλή μεμβράνη ώστε να προεξέχει και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα με μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο. Όταν ο κορμός κρυώσει, ξεφορμάρουμε, τον βάζουμε σε ξύλο κοπής και τον κόβουμε σε φέτες. Διατηρούνται στο ψυγείο και χρειάζονται λίγα λεπτά εκτός ψυγείου πριν καταναλωθούν.

Σημειώσεις:

- Η φόρμα μου έχει διαστάσεις 29εκ.*8,5εκ. Αλλά και σε μικρότερη να το βάλετε, θα βγει απλά ψηλότερο.
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και μικρά κομμάτια Μακεδονικό χαλβά.
- Αν δεν βρείτε Μακεδονικό ταχίνι πορτοκάλι και χρησιμοποιήσετε το κλασικό, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο σοκολατένιο μείγμα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ