Follow us

Στέλιος Παρλιάρος: Μας ταξιδεύει στη Χίο και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας

Διάβασε το νέο blog post του από το madamefigaro.gr

Στέλιος Παρλιάρος: Μας ταξιδεύει στη Χίο και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας


Διάβασε το νέο blog post του από το
madamefigaro.gr

"Κάποιες φορές νιώθω ότι ζω με μια βαλίτσα στο χέρι. Όχι. Δεν παραπονιέμαι. Μου αρέσουν τα ταξίδια, το έχω ξαναπεί. Μπορώ να δώσω το μετεωρολογικό δελτίο για όλη την Ελλάδα. Στα Γιάννενα έχει χειμώνα, στη Χίο καλοκαίρι. Εκεί ήμουν πριν λίγες ημέρες. Πηγαίνω σχεδόν κάθε δύο χρόνια σταθερά. Αφορμή είναι φυσικά πάντα η μαστίχα.

Στέλιος Παρλιάρος: Μας ταξιδεύει στη Χίο και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας

Χίος

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα. Λατρεύω το άρωμά της. Στην κατάψυξη έχω μόνιμα ένα μπουκαλάκι μαστιχέλαιο (δεν παγώνει) και το έχω δοκιμάσει σε άπειρα γλυκά. Πιστεύω ότι ένας από τους πιο δυναμικούς συνδυασμούς στη ζαχαροπλαστική είναι η μαστίχα με σοκολάτα. Το πεδίο αυτό το έχω εξερευνήσει όσο δεν παίρνει, όμως κάθε φορά που βρίσκομαι στη Χίο μού έρχονται καινούργιες ιδέες για συνταγές. Κάποια στιγμή στο περιοδικό πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ένα θέμα...

Στέλιος Παρλιάρος: Μας ταξιδεύει στη Χίο και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας - εικόνα 2

Χίος

Αυτή τη φορά πήγα με αφορμή το νέο εγχείρημα της εταιρείας Mediterra (θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου), στην οποία ανήκουν τα καταστήματα mastihashop. Δίπλα στο πρώτο τους κατάστημα άνοιξε τώρα και το πρώτο mastihacafe, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολλά από τα προϊόντα τους, όπως τον καφέ με μαστίχα, αλλά και γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σαλάτες και σάντουιτς με ντόπια προϊόντα. Το καφέ άνοιξε το Μάιο και εξ αφορμής κάναμε μια μικρή γιορτή. Εγώ ετοίμασα μερικά γλυκά για να ευχηθώ «καλές δουλειές» όπως πρέπει. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η γκοφρέτα μου (υπάρχει απαξάπαντος στο μαγαζί και αναφέρθηκα στο προηγούμενο post), μόνο που τώρα περιείχε και μαστίχα. Κέικ και μπισκότα φυσικά, αλλά και μια μους με μαστίχα και «δυνατή» σοκολάτα (έτσι λέμε την πολύ πικρή κουβερτούρα με ποσοστό κακάο γύρω στο 70%).

Στέλιος Παρλιάρος: Μας ταξιδεύει στη Χίο και αποκαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας - εικόνα 3

Επισκέφτηκα και το μουσείο της εταιρείας Citrus, η οποία ειδικεύεται στα γλυκά με εσπεριδοειδή από τον Κάμπο Χίου. Θα έχετε δει σίγουρα τα λουκούμια της σε κάποιο μπακάλικο ή στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Το μουσείο έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί βλέπεις πώς καλλιεργούσαν παλιά τα δέντρα αλλά και πώς γινόταν το εμπόριο, π.χ. πώς τύλιγαν ένα-ένα τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια σε χρυσοτυπίες για να τα εξάγουν. Τόσο πολύτιμοι ήταν οι καρποί, που τώρα αφήνουμε να σαπίζουν στη φρουτιέρα...

Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις όλο το post

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ